En ny La Perla är född..

Hej och god morgon.

Det har varit lite ”busy days” sista dagarna därav nada inlägg. Jag ber om ursäkt för det. Men det är nämligen så att vi har gått och fått en ny liten La Perla bebis. ❤️ Yeeeeyyyy!!!

Vi har sedan vi öppnade La Perla i Santa Catalina drömt om flera restauranger. Vi vill så jäkla mycket min kära och jag och det här med att skapa en restaurang från grunden är på riktigt det roligaste vi vet. Igår blev det klart med vår nyaste ”bebis” och vi är så lyckliga att storken nu äntligen kom.

Vi har letat länge efter nästa ställe och att hitta precis rätt lokal för oss, är sannerligen inte lätt. Den ska inte vara för stor, känslan ska fortfarande vara som ”en liten pärla” men heller inte för liten. Inte för högt, inte för lågt och definitivt inte på ”Front Line”. I rätt område. Lite bakom men inte för mycket och kära nån.. inte för dyr!!!

Å voilà!! Så hittade vi den! Såhär ser det alltså ut nu!! Precis varenda mm kommer att blåsas ut och göra om. Det kommer bara vara ett skal kvar när vi börjar skapa.

Detta blir Emilio’s 16-e!!!!!!! restaurang och min 4-e. Han gör liksom detta i sömnen nu och helt ärligt jag oxå lite grann numera. Dessutom har vi lärt oss vilken stil som är La Perla. Vi har även lärt oss att jobba ihop. Vilket verkligen inte alltid är så enkelt, när vi är två envisa åsnor med löjligt starka viljor.

Jaaa.. herregud som vi bråkat genom åren. Om väggfärgen, knopparna, lampor, borden, tapeterna och nu sist färgen på servetterna.. m.m m.m. haha.. tänk er bara!! Emilio har alltid själv bestämt allt i sina restauranger och jag har varit egenföretagare nästan hela mitt vuxna liv. Med väldigt bestämda åsikter och vad jag vill ha och inte. När vi gjorde vår första restaurang (Il Migliore) ihop skulle vi plötsligt lyssna på varandra, ta in, förstå och kompromissa! My god!! Nä! Ni hade inte velat höra oss.. haha.. så fjantiga!! Jag har inte en droppe italienskt blod i min kropp men där och då kokade mitt icke existerande ”italienska blod” över. Och Emilio’s likaså.. över allt.

Men vi har sååå roligt oxå och vi är så bra för varandra. Vi höjer bådas våra insatser ngt kopiöst. När Emilio känner sig ”klar” forsätter jag och viseversa. Vi puffar och tvingar varandra och oss själva att göra mer. Att utvecklas och tänka i nya banor.

Med tiden har vi oxå lärt oss. Att först och främst förstå att en idé inte är skriven i sten. Vi har båda rätten att ändra oss i sista sekund. Vi är numera så säkra på stilen att det går dansande lätt. Vi respekterar varandra på ett annat vis och är betydligt mer lyhörda för varandra. Emilio har dessutom en väldigt ”exklusiv” stil. Jag en kanske något mer ”verklighetsbaserad” haha. Jag brukar säga att Emilios idéer är som 10 skenande hästar som jag ska hålla tbx. Jag avskyr att kasta pengar på sånt jag kan tillverka själv eller hitta ett mer ekonomisk alternativ till. Jag ser det tom som en sport och utmaning att hitta den perfekta prylen till ett magiskt pris, om jag så ska rita och skapa den själv.

Självklart måste vissa saker få vara påkostade för det är trots allt en offentlig miljö men att klä in en stor vägg i äkta mässing som Emilio ville någon gång kändes lite OVER KILL. 😂

Den här lokalen är stor för att vara en La Perla. Ca 100 platser blir det nu. 50 inne och lika många ute på terassen. Stilen blir som tidigare i svart och vitt och nu kör vi nog lite ”old school” på vissa detaljer. Tänk ett lyxigt Paris. 😊 För ja, denna kommer nog att kännas något lite mer lyxigare, det kommer dock inte priserna att göra, utan dom kommer vara ungefär samma som nu. Med det höga taket, trappan och entrén så är det bara givet att vi kör en lite pampigare stil här.

Enormt vackra fönster sveper runt lokalen på två sidor.

Baren är typiskt spansk och ”Ala Lite För Stor” och kommer att rivas helt. Vi behöver ha ett ordentligt diskrum och måste ta en bit av lokalen och baren till det. Så vi river faktiskt hela köket och bygger upp allt igen som vi vill ha det.

Ägaren av lokalen är väldigt stolt över stället och deklarerade att allt är nytt. Vi behövde inte göra någonting. Bara flytta rakt in.. Möblerna nya och fina!! Oh my god!! haha.. Det ÄR det säkert oxå. Men tänk så oerhört olika man kan tycka, tänka och se på olika stilar.

Det känns lite extra roligt att nu få en ordentlig terass. Det mesta här kommer att gå i svarta toner och vit Carrara marmor och så svart och vit randiga markiser såklart. Å GULD!! Vi älskar detaljer i guld!

En pasta och ett glas rött här i kvällssolen känns väl inte helt fel?

Så nu kör vi dessutom igång med en till 80% ny meny som ska sättas upp. Några av favoriterna kommer finns kvar men utöver det blir det nya firrar, ny pasta, nya kötträtter, ny risotto och ny lasagne och alla nya fräscha starters.. jaaa.. och så alla nya desserter såklart. Idéerna sprutar åt alla håll just nu men oh, så otroligt roligt detta ska bli.

För att du ska förstå och se det framför dig så kommer bilder här ifrån La Perla Portals Hills.

Stilrent i svart, vitt och med glas och gulddetaljer.

Och JUST!!! Vi kommer att behöva svensk personal! Både kockar och servitörer. Känner du att du vore perfekt, (du har självklart ett par år bakom dig och är duktig på ditt jobb och är SERIÖS, vi har inte tid att lära upp ngn så du kan detta.. ok!! ☺️) har med stor fördel redan boende på Mallorca, (vi har alltså inget boende att erbjuda utan det får man fixa själv) du behöver dock inte kunna spanska. Kanske känner du ngn som skulle kunna passa hos oss? Släng då iväg ett mail redan nu. laperla.ingrosso@gmail.com

1-a mars 2019 öppnar vi upp och ja, det lär nog bli en och annan liten konflikt på vägen.. haha. Men det ingår faktiskt lite grann. I slutändan, vid öppning har vi alltid stått, båda två, stolta som två små tuppar.

Kramar ifrån en yberlycklig nybliven 3- ”barns” mamma.😘😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

16 reaktioner till “En ny La Perla är född..

 1. Grattis, Jag hade nästan på känn att det var den lokalen. Chansade att det var den eller affären Negro på Joan Miró.
  Vi bor 300 meter ifrån så ska bli trevligt att komma och äta hos er när allt är klart.
  Och nu tycker jag du är lite orättvis.
  Den stora dammiga båten innanför entrén hade väl varit perfekt med er inredning 🙈😉😂😂😂

  Nej stora klumpiga trämöbler går bort.
  Kommer ni ta över affären bredvid också?
  Såg att den var stängd?

  Hälsa så mycket till Lina från Rasmus och mig.

 2. Wow! Grattis!
  Vilken otroligt härlig lokal! Kommer absolut att bli ett besök el fler!
  Trevlig midsommar 🎉🍾☀️

  1. Tack snälla Pärnilla! Vi är sååå taggade nu! Ska bli så roligt! Varmt välkomna! ☀️🌴👍🏼💕

 3. Stort grattis! Får jag fråga vad typsnittet heter till La Perla loggan? Älskar det typsnittet 🙌🏻🙌🏻❤️❤️

  1. Hej Malin! Tack snälla! Ja, det är så fint! Det måste jag själv kolla upp! Återkommer! 😊⭐️👍🏼

 4. Grattis!!😍 En fråga bara – hur hinner ni med allt?!?!! Framför allt du, Åsa, med tanke på att jag sett att du även gör stora inredningsjobb!😊 Ni är ooootroliga👏👏💕

  1. Taaack!!! Söta!! 🐞 Ja, du! Den eviga frågan!! Jag tror vi är extremt effektiva. Vi får ju ändå en hel del ledigt! Man får bara maxa när man väl kör å sen vila emellan! Kram till dig 😘☀️💕

 5. Stort Grattis till er🥂det ska bli så spännande att få följa med på denna resa😃Trevlig Midsommar från ett regnigt Roslagen🍓💛🌼

  1. Tack söta Helene! Hoppas du hade en fin midsommar och att ni slapp allt för mycket regn! Kramar 😘☀️🌴🐞🍓

 6. Stort grattis! Vilken fin lokal, men inredningsstilen 😂så ”spansk”. Blir spännande att följa detta projekt. Du har så bra stil och känsla Åsa så det kommer att bli något alldeles speciellt det vet jag. Du sköter inredningen och Emilio menyn så blir det jättebra. Lycka till!

 7. Så fint det kommer bli! Stort Grattis! Vi var i Portal Hills förra veckan, verkligen supernöjda! 👌🏻 Hoppas du tar med oss inredningsintresserade på ”omvandlingsresan”. Lycka till! 🍀💫

 8. Men gud va roligt o GRATTIS är det så vi kommer till Mallorca blir det absolut ett besök på la perle mysigt med dottern oxå där 🙂 kram fina <3

Lämna ett svar