Inredning och mellandagar..

Hej och godmorgon darlings! 😘

Nu önskar jag faktiskt att vi var i Sverige och kunde åka skridskor. Har sett så mkt snö på en massa bilder och det ser SÅ mysigt ut. En ljuvligt snöig dag när solen skiner. Knarret under skorna. Rosiga kinder, vantarna och glittret i allt det vita. Så fantastiskt! ✨❄️✨

Men vi har det helt ok här på Mallorca oxå. Många tror att december är kallt men det är faktiskt en helt fantastisk månad. Oftast väldigt bra väder. 17-20 grader. Blå himmel och sol. ☀️ Så glöm inte bort Mallorca under vintern. Även om det inte är strand och badväder så är det ljuvligt att bara vara här nu.

Vi har några lata dagar här och då hamnar jag alltid googlandes på någon inredningssida. På SLEEPO har dom nu med koden GODJUL20 – 20% rabatt på ALLT! Bra att veta om man vill förnya lite hemma nu efter jul. Jag har här satt ihop några av mina favoriter!

Jag har en del grejer ifrån Classic Collection hemma. Riktigt fina grejer till bra priser. Överkast (Simply Taupe), filt och sängbänken är alla därifrån!

Jag tänkte plocka ihop ett litet vardagsrum som inspo här. Jag älskar ju beige och dom varma tonerna, så självklart blir det så även nu. Nu har vi fina mattor hemma, men när det är dags att byta blir det nog denna, som oxå är ifrån Classic Collection. KEY TENCEL MATTA – CC

När du väljer matta. Välj en STOR! Som helst går under hela soffan och MINST 30 cm på var sida. Har du sidobord så är det snyggt om dom får plats på mattan. Har du fåtöljer tex mitt emot soffan så ska dom oxå få plats och ha ca 30 cm kvar bakom sig. Välj inte en liten plutt matta som går kant i kant med soffans framsida. Det ger inte hälften så fint uttryck! Detta är enligt mig ett vanligt misstag när man köper matta. Så alltså!! Go BIG! 😍

Jag älskar när möbler och väggar går ton i ton. Eller att det iaf finns en röd tråd. Sen kan stora kontraster som tex svart och vitt fungera hur bra som helst. Det krävs lite fingertoppskänsla. Just nu är iaf jag inne i en stil där färgerna harmonierar tillsammans. Jag gillar inte för stora avstickare.

En soffa måste man ha och då passar väl den här ÅRE soffan till mattan. Den är bara sååå snygg! Färgen, formen! ALLT!!!

Man måste ju även ha ett gäng kuddar i soffan. Dessa vore så fina till!

Kudden Himla Taupe

Kudden White Tiger ifrån Chhatwal & Johnsson är bara SÅ läcker!!

Jag är lite trött på vit Carrara marmor och det står mig lite uppe halsen faktiskt. No offense. Jag tycker fortf att det är fint och i vår nya La Perla kommer några bord i det. För det är den stil som hör dit och som hör ihop med dom andra restaurangerna. Hela vår köksö hemma är vit Carrara. Men jag hade inte valt det idag. Enbart för att man kört slut på stilen. Jag tycker fortfarande stenen är sagolikt vacker. Men så är det med saker som blir tokpoppis. Tillslut tröttnar man. Så.. jag hade idag hellre valt inte ett, utan två (eller rent av tre om man har plats) av dessa soffborden ifrån BY ON bredvid varandra. Det vore perfekt till! 👌🏼

Något fint och praktiskt att ställa uppepå borden är dessa magiskt fina Cock/Tail glasunderlägg ifrån Jonathan Adler

Det här är en svart liten söt päronask ifrån BY ON som vore så fin bredvid på borden här. Bara för att.

Självklart med snyggaste ljusstakarna i tre olika storlekar, ifrån LINUM till. Man kan ALDRIG få för mkt guld! ✨⭐️✨

Nu saknas bara en vas med ljusa blommor i. Här kommer den. En brun glasvas ifrån Bloomingville.

Tänk sen dom snyggaste puffarna ifrån JAKOBSDALS till.. finns i flera härliga färger men vi har valt MULLVAD hemma hos oss.

Voilà och du har ett bra startkit för ett superfint vardagsrum. 🖤 Jag har som ni säkert sett, mängder av detaljer hemma. Tricket för att få det mysigt men ändå inte plottrigt är att göra små grupper. Stilleben alltså. Jag ser liksom en form i det jag skapar. Högt och lågt. Blanda guld och silver. En ljusstake, böcker, en låda, ngt uppepå lådan. En rund sak bredvid. Kanske ett doftljus eller en prydnadssak. Eller kanske en liten vas med en blomma i. Tänk symmetri så blir det sällan too much. En av dom vanligaste frågorna jag får av mina kunder är.

-Hur får man det sådär mysigt och ombonat?

Svaret är att det oftast är föööör cleant. Det är i mina ögon inte klart! Minimalism i all ära, men det är inte jag. Haha.. Jag tycker ofta att det saknas massor av grejer! Haha.. så på med små skrin, burkar, böcker och doftljus! Jag är besatt av doftljus och jag har dom överallt!!. Dessa fantastiska ting ger bara mersmak och kärlek till hemmet. MEN.. bör vara utplacerade med eftertanke.

Ett annat tips och det är något som jag ofta ser hos min kunder. HÄNG INTE TAVORNA UPPE I TAKET! Haha.. Dom ska sitta i en skön mellannivå i rummet. Typ i mitten alltså. Lägg dom i en linje i underkant så brukar det bli bra.

Det finns en miljard saker till att skriva om detta. Inredning är något som ligger många av oss varmt om hjärtat, och ni ska veta svenskar.. att ni är SÅ duktiga! Vilket intresse och vilka kunskaper ni besitter. Sååå stor skillnad mot tex Spanien här.. Jag ska prata mer om detta med inredning men jag får återkomma.

För nu sitter 3 små tussar och väntar vädjande på mig. Det är dags för promenad! 😊

Kärlek och kramar till er alla! 😘😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

6 reaktioner till “Inredning och mellandagar..

 1. Hej!! Jag är tokig i Mallorca, så himla vackert ställe!! Om du hade rekommenderat en månad under året att besöka Mallorca på, vilken skulle det vara? Planerar nämligen att inom en snar framtid resa dit ännu en gång.🌴☀️

  Tack för en inspirerande blogg och Instagram!🌸

 2. Hej Åsa gillar mkt av din stil vore kul med mer tips på bord i glas och krom och mattor. Fina vita blanka krukor finns på asa collection o fina detaljer hilke design eller Hans-Mikael i sthlm lite tips från mig .Kul o se mer bilder från er lägenhet .
  Kram Rosie

 3. Perfekt. Vi har köpt hus och är ute efter ny soffa och myshörna framför en tälkstenskamin. 😍
  Till något helt annat. Vi åker till florida i januari, sen kryssning i Karibien. Jag är ute efter outfits och det står heelt stilla. Skulle inte du som har så sjukt fin smak sätta ihop massa fina outfits som passar till det? Olika stilar. Tuffare, finare osv.
  Jag hade blivit så glad då. Vill verkligen känna mig fin då.
  Mvh
  Emma

  1. Ps. ÄLSKAR din outfit med en svart Vogue t-shirt och en svart längre kjol. Vart är den outfiten från? 😍

 4. Wow vilken fin Instagram, blogg och dina hem är helt magiska ✨ Tar tacksamt emot mera tips om inredning och även big noo då jag känner att jag inte lyckas med inredningen här hemma!!! ♥️

 5. Skriv en bok om inredning!! Så bra tips du ger och är inte snobbig alls i dina kommentarer. Tusen tack för det du delar med dig av!!

Lämna ett svar