En Svensk midsommar på Mallorca..

Hej och godmorgon darlings!!

Glad midsommar.. igen! Hoppas ni är fräscha och pigga idag! Jag hoppas oxå att ni hemma i Sverige slapp regnet igår även om temperaturen kanske inte var den bästaste. Vi som var här på Mallorca hade det både varmt och en smula svettigt. Mallorcas knasiga väder har nu återgått till sitt STEKHETA normala. ☀️

Jag Emilio och Anton åkte på dagen till Andratx och åt en sån härlig lunch vid vattnet. Åt ja! Åt det gjorde vi.. det blev verkligen en lång ätardag från början till slut och jag ber lite om ursäkt för kommande inlägg för det är KNÖLFULLT med bilder på mat men oxå på en fantastiskt trevlig kväll med goda vänner. Jag kunde inte välja bort några bilder så här kommer dom allihop.. 😊

Älskade, underbara Andratx

Jag är tokig i den här kjolmodellen och skulle vilja ha en i varje färg och mönster. Gärna med fickor att gå och hänga i. Jag letar så ofta i affärerna och på nätet efter stilar och modeller som aldrig finns. Helt ärligt skulle jag vilja rita en helt egen kollektion. (Är trots allt utbildad sömmerska och planen var i unga år att bli designer. När jag inte har något annat för mig kanske jag tar upp det igen..haha) 😍

Vi åt på Bris/Mar som ligger som första restaurang längs med vattnet i längan längst bort. Utsikten här, och känslan att sitta precis vid havet är oslagbar.

Jag som älskar ostron tar nästan alltid det om det finns på menyn.

Något annat gott och väldigt Spanskt är detta brödet och det heter Pan Cristal. (Glas bröd) Det är ett väldigt sprött och krispigt bröd som man gnuggat med mjuka tomater, ringlat olivolja och strött salt över. Riktigt gott!

Friterade baby bläckfiskar med aioli är en annan favorit.

Jag och Anton åt oxfilé med potatispuré och sås. Emilio åt fisk.

Det var så varmt och ”kisigt” i solen att vi fick be den gulliga personalen att dra igen markiserna.

En lugn och skön lunch i Andratx. Sen var det bara hem och fixa för vi skulle vidare till den traditonella midsommarfesten hos våra kära vänner Christin & Gustav.

Jag valde en av mina ”tok favorit” klänningar jag köpte i Frankrike. Älskar, ÄLSKAR den här modellen och även mönstret. Jag är i vanliga fall lite försiktig med för mycket ”livliga” mönster utan brukar välja enfärgat. Men den här är jag kär i.

Blomkransen beställde jag i vår blomsterhandel här i Santa Ponsa. Sååå vacker!!! Jag valde färgerna på blommorna så att dom passade klänningen. Sen åkte vi in till stan och hämtade upp dom två sommartårtor vi beställt på Far East inne i Palma. Dom bakar allt själva och enbart svenska bakverk. Hur smidigt och gott som helst! Fullkomligt genomvarma kom vi sen till vår fest och här sparas det inte på krutet. Alltså vilket duktigt värdpar! TOPP!! ⭐️

Gustav bjuder på jordgubbar och melonpinnar.

Sen fick vi ljuvlig cavasangria och den slank ju ner kan jag säga. 😋🍹

Gustav in action

Alltsååå hur fint??? 😍

Christin är bara världsbäst på dekorationer! Bara se vilken tid och kärlek hon lägger ner! ❤️

Fina vackra vän ❤️

Middagen startades såklart med sill och potatis som sig bör och öl.. och självklart en liten snaps till det.

Så fint och gott allt. En annan vääääldigt kär vän är på plats och hon hade bla gjort den goda senapssillen. Tyvärr missade jag helt att fota bara henne men hon sitter där till höger. Den blonda snyggingen i solisarna. Finaste, kära Cilla. Hennes man.. bästa Lars är vi oxå glada att se igen.

Sen skålades det och det sjöngs och skålades igen.. sååå trevligt! 🥂

Christins syster Helene med flera.

Här sitter alltså ett helt bord (nästan) med Västervikare och vänner ifrån förr men även nya bekantskaper. Så roligt att ses igen. På en hundradels sekund börjar jag prata med Västerviksdialekt när jag hör dom andra.. haha..

Alla vackra detaljer..

Alltså det HÄR!!! Herregud så gott! Blir hungrig NU å skulle lätt kunna ta den där sillatallriken på studs.

Emilio och Gustav var goa och glada

Helena var oxå go och glad

Ja, det var nog allt lite svettigt där i solen ett tag.

Sillen avklarad och det var dags för grillning och tyvärr är jag utan bild för det blev så mörkt men det var minst sagt ett berg av kött i olika varianter och god korv.

Hemmarökt (hemmawööökt på västervikska) lax med dillsås! Halleluja! Detta är så gott och jag blev alldeles rörd av nostalgi över detta maffia fat!

Sallader och såser i alla sorter trängdes på bänken.

Midsommarkillar

Våra fina tårtor var jättegoda och verkligen med svensk feeling! Tack ”Far East Palma”

En sån trevlig, mysig och god kväll var till ända. Tack käraste fina Christin och Gustav för ännu en ljuvligt god middag på er fina takterrass. (Btw så är deras lägenhet till salu. Kika HÄR om du är sugen på ett boende mitt i populära fantastiska Santa Catalina-Mallorca) Så mycket sång och skratt. Tiden går så fort bara. Man vill liksom hålla kvar nuet lite, liteeeee till.. Å den där silltallriken kommer jag drömma om idag. 😊

Ikväll ska vi se på Sverige -Tyskland och äta tapas med samma fina gäng! Jag är sanslöst ointresserad av fotboll så egentligen är detta att kasta pärlor för svin.. haha.. men jag vill ju hänga med det här sköna gänget så då kan ju fotbollen få funka iaf. Jag har noll kunskap med jag drar till med ett oavgjort 1-1. Vad tror du??

Kramar ifrån en idag något lite tröttare Åsa på väg till stranden! 😘🌴☀️

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

En reaktion till “En Svensk midsommar på Mallorca..

  1. Glad midsommar! Wow vilken trevlig kväll ni ser ut att ha haft. Din klänning (med matchande krans) var riktigt snygg.

    Jag ser att du har en av de väskor som står på min önskelista, LV PM. Skulle bli jätteglad om du kan berätta vad du tycker om den? Jag gillar att den har flera fack, varav ett ytterfack, samt att man kan ha den crossbody. Funderar dock på att köpa den i svart.

    En annan fråga (ber om ursäkt för alla frågor nu, du svarar bara om du har tid och lust förstås) jag har är om ”kamouflagenätet” dina vänner har på sin terass. Jag har bara sett det i Spanien och tycker det är jättefint då det ger skugga men samtidigt släpper igenom lite ljus. Vet du var det finna att köpa?

    Slutligen förstår jag exakt vad du menar med den perfekta kjolmodellen. Här har du en kund när du väl sätter den i produktion 🙂.

    Ha en fortsatt fin helg!

Lämna ett svar