En Mallorca favorit..

Flera gånger i veckan åker vi till Andratx som ligger ifrån oss, i Santa Ponsa bara 5-10 min. Kommer man ifrån Palma så tar det kanske en halvtimme. Andratx är en liten fd fiskehamn och även om man inte använder den som det idag på samma vis så sitter känslan kvar lite.

Längs med vattnet ligger den ena restaurangen efter den andra och du kan välja mellan Paella och spanskt, sushi eller italienskt. Det finns mycket att välja på och ibland kan det vara svårt med alla besluten om vart man ska gå. Alla restauranger kanske inte är ”excellente” och det tar kanske lite tid att hitta sina favoriter. Men det är bara att prova sig fram. Och det har vi gjort. Det är inte många ställen där vi inte varit på.

Igår kväll var vi där igen. Efter en heldag på stranden med vår lilla Sara som har blivit hundarnas ”vaktis” en av La Perla’s duktigaste servitriser och numera även kär i våra hjärtan. Så körde vi mot Andratx och vårt favvoställe.

Klänningen ifrån KIWI St Tropez

Det här med att ”poasa” känns inte alltid så bekvämt. Speciellt inte när man mest vill flamsa.. haha..

Bandet på balkongen där uppe spelade skön musik och skapade en fantastisk stämning.

Superhärliga Mitj Mitj ligger mitt i smeten nere vid hamnen. Det är egentligen en mer ”pubig” restaurang och inte sådär fancy med dukar vid vattnet som många andra här. Utan mer bohemiskt och skönt. Vi älskar det. Här hamnar vi solandes emot husväggen i december, invirade i koftor och sjalar i ett grått februari eller som nu, sittdansandes till livebandet på balkongen.

Cava såklart ☺️

Gullungen Sara ifrån Sunne har jobbat hos oss nu i två månader. Hundarna, gästerna på La Perla och vi älskar henne.

Som ni vet så äter vi typ jämt.. det är vad livet går ut på ellerhur? Å jag kan säga att det syns plötsligt på vågen.. Frankrike, crossianter och prosecco har satt sina spår.. haha.. Men jag bryr mig faktiskt inte så mkt om det. Jag njuter av livet och allt det goda. Med lite härliga promenader och juicemornar är jag snart på plats i mig själv igen.. Livet ska vara gott att leva. Inte hetsas sönder över vikten, mat man inte får uppleva och hysteri på gymmet. Jag HAR varit där. Tränat sönder mig. Vägt mig och ätit efter scheman..herregud! Blir matt bara jag tänker på det! Haha.. Jag säger som Sophia Loren.

”Everything you see, I owe to spagetti!

Men jag tror på ngn form av balans. Att hitta en sund och kroppsvänlig syn på sig själv och livet. OCH att njuta!

Friterad potatis med vitlök och persilja! Finns det ngt godare??

Vi beställer alltid in en massa olika rätter.. å sen delar vi. Som ett ständigt smörgåsbord! I love it!

Godaste kycklingvingarna

Lax, Philadelphia och avokado pichos

Caprese pincho med basilikaolja

Utsikten ifrån detta ställe är magisk och med allt liv i den lilla byn, bandet på balkongen som spelade gamla favoriter, vår lilla trio och den goda maten gjorde kvällen PERFEKT!!

Sara och jag dricker CavaSangria

My dearest i nya snygga solisar

En iskall i solen funkar det oxå

Alltså kolla bakom oss! Blir det mer romantiskt än såhär? Blir lika tagen varje gång och jag har säkert 100 bilder på den där solnedgången men får ändå inte nog.

Min bästa vän, älskade man och livskamrat

Jag har fastnat vid ordet magiskt Haha.. Men jag ser faktiskt inget annat än ren magi här!

Mätta och glada vände vi sen hem för gos med vovvar och en god natts sömn i våra egna sköna sängar med hundar som ligger på oss och under täcket, ihop moffade i en enda stor kärlekshög.

Frankrike i mitt hjärta på många vis ifrån förr, men kärleken till Andratx och Mallorca är här och nu. Den är vi! ❤️

Kramar ifrån en ivrig tjej som precis NU ska se på en ny lokal! (Håll tummarna!) 😘😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

2 reaktioner till “En Mallorca favorit..

  1. Härlig läsning, förstår att ni *lever där borta Åsa & att hittat rätt man* är ju inte heller fy skam 😉 super fina tillsammans är ni kram å ta hand om er <3

Lämna ett svar