En La Perla om dagen är bra för magen!

När barnen är här så vill dom (jag svär) äta på restaurangen VARJE kväll! Vi som är där jämt kan ju känna att det blir lite ”too much” haha.. men vad gör man inte för sina älsklingar! Så även denna gång var La Perla – Portals Hills ett givet val för Lina & Victor på deras första kväll.

Dukat bord på La Perla – Portals Hills

Linis och jag

Jag har inte så många egna rätter på menyn, men jag har faktiskt några godingar. Resten är Emilio’s hits! ⭐️

Den här svampsoppa är en av dom och jag kan faktiskt säga.. och jag hoppas jag inte låter allt för skrytig.. att den är AMAZING.. och det har visat sig att folk som alltid avskytt svamp älskar denna soppa. Ja, till och med BARNEN tycker om den.. 😊 Haha.. den är verkligen jättegod och att doppa focacciabrödet i är ren MAGI! 😍 (recept kommer att finnas i vår kommande kokbok)

Champinjonsoppa med en gnutta tryffel

Soppan är standard numera som en första aptitretare. Sen tog vi in lite olika förrätter att dela på. Det är kanske inte så i alla italienska familjer, men i vår är det iaf så att man äter och plockar ifrån varandras tallrikar, man delar och gafflarna far hej vilt i luften. Som svensk kan detta kanske anses lite märkligt men jag tycker bara det är trevligt. Vill man ha mer av något får man bara hålla i tallriken lite hårdare. ☺️

”Bresaola med burrata, ruccola och tryffelcreme” (lufttorkad oxfilé)

”Burrataost med crustini” (En krämigare och lyxigare variant av mozzarellan där man blandar i grädde i smeten) Sinnesjukt gott med olivolja och en knaprig crustini.

Trio Fantastico” innehåller italienska köttbullar i tomatsås, spenatgratäng och Calvia fiore. (Friterad blomkål) Jag svär att detta är min absoluta favorit bland förrätterna! Ljuvligt gott! ❤️

Sen beställde Lina & Victor en Safferano att dela på, en stor favorit på restaurangen!

”Sapore Di Safferano” Pasta penne med scampi, zucchini, grädde & saffran. Biancas och mångas favoritpasta!! 👌🏼

Victor & Emilio

Emilio tog in en ”Bosconero” som i favoritaspekt vinner storslaget. Jag vet inte hur många av denna lena och krämiga Oxfilépasta vi bär ut per kväll men det är MÅNGA!! ⭐️⭐️⭐️

Bosconero” (Svart skog)

Jag åt mig mätt redan på förrätterna och hoppade faktiskt resten av maten. Även om jag kanske ”smakade” både på Safferano och Bosconeron. ☺️

”Carpaccio Di Pina”

Kvällen avslutades med att Lina tog in en Amarettoflamberad ananascarpaccio med pistage glass.. alltså den här godingen kan man få ner hur mätt man än är.

Ja, men så var det det här med att hålla vikten trots all denna mat vi äter och smakar hela tiden. Vi ska vara ärliga här. Både jag och Emilio och hela familjen faktiskt, njuter något hejdlöst av mat och att laga den. Det är en stor glädje i livet. Så! Vi har löst detta med att helt utesluta frukosten och istället dricka en grönsaksjuice! Den står jag mig på till lunch och jag tycker verkligen det är urgott! Sen brukar jag säga att ”Jag äter allt, men jag äter inte ALLT”

Jag äter alltså aldrig någonsin en hel portion. Jag håller mig till halvor eller ibland ännu mindre. På så vis får jag smaka allt men kan ändå komma i mina kläder! (Dom flesta iaf) haha..

Och dessa juicer är det bästa på många vis! Just love them! I morgon tänkte jag lägga upp lite recept om någon är intresserad! Kvällssolen kallar!

Kramar Åsa

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

23 reaktioner till “En La Perla om dagen är bra för magen!

 1. Åhhhh hur snygg är inte du?? Den underbara klänningen/toppen, vart är den ifrån?

 2. Hej finaste vännen!!
  Nu har jag äntligen hittat in här, så kul att kunna följa dig på bloggen. Längtar efter din champinjonsoppa, den är magisk!! Ser med spänning fram mot er bok, kanske även jag kan få till en och annan kalasmiddag….det är annat än när vi grillade kött du och jag, kommer du ihåg?! Såg att Lina kommit ner till er, lilla hjärtat, mysigt att ni får rå om varandra! Må så gott, kramar i massor!

  1. Haha.. mitt älskade hjärta! Vår grillning toppar ALLT! 😂🥩 champinjonsoppa i all ära men jag längtar efter dig! ❤️ Bäst när hon är här, sämst att hon snart åker! Buhu.. kom snart hit igen fina!! Puss å kram 😘😘❤️❤️

 3. Hej ! Är ocå super nyfiken på juicerna 😀 Spännande 👌🏻
  Följer dej flitigt på instagram o ska bli så kul o följa dej på bloggen oxå. Dina bilder är fantastiska o blir lika hungrig varje gång 🙃

 4. Har funderat på Mallorca . Skulle gärna vilja åka dit. Så vi får se i aug sept. Mina föräldrar älskade Mallorca. Åkte varje år . Så bara det gör att man vill åka. Nu har min syster å man köpt restaurang på Naxos så där va vi å hjälpte till å renoverade i april. Så även om det e en underbar grekisk ö så e ja så nyfiken på Palma bla.
  Nu blir det siesta på altan. 26 grader i skuggan 😎😳🥂

 5. Men åh så fin blogg, men jag kan inte se dina bilder 🙁 kram fina du o välkommen i blogg världen <3

  1. Tack Eva! Åh!? Vad kan ha hänt? Kan du starta om din dator? 👍🏼💕

 6. Då får vi ta och testa även Portals! Har ätit på La Perla två ggr och det är verkligen en fantastisk miljö ni fått till, underbar mat och fin och serviceinriktad personal. Så gott! Jag och mannen kommer till Palma på lördag, vi ska fira hans 45-årsdag och vi älskar PALMA med alla sina fina små gränder och torg och sin SANGRIA så klart 🙂

  1. Portals är jättefint faktiskt! Lite större, ljusare och nästan dubbelt så många sittplatser. Ställena är lika varandra men ändå väldigt olika. Dock samma meny! 😄 åh vad trevligt! Perfekt att fira födelsedag här å nu börjar ju solen fatta att den ska ligga i lite! ☀️☀️☀️. Cava Sangria! JA TACK! 🥂🍹🍓🍌🍏🍋🍊🍹

 7. Jag åt pastan med oxfilé när vi var på La Perla och den var så sjukt god💛
  Idag har vi haft 27 grader här i Stockholm☀️
  Kram till dig💛

  1. Hej Helene! Jag den är verkligen urgod! ☺️ Ja, ljuvligt varmt i Sverige! Det är ni så värda! ☀️☀️☀️ Kram

 8. Ser fram emot eran kokbok så mycket 😄👏🏻 Åt Risotton hos er. Mums! Den där första pastan såg INTE dum ut 😉👍🏻

  1. Hej Jessica! Jaaa.. så roligt! Vi trodde vi skulle få ut den nu maj/juni men då vi lägger till 100 sidor till så kommer den i slutet sv augusti istället! 😊 Safferanon är MAGISK! ⭐️

 9. Vad kul att läsa Åsa. Ser fram emot dina recept. Tror på idén med juice ❤❤❤

  1. Hej Sötis! Tack! 😘 Ja, juiceriet är toppen! Passar mig perfekt! Berättar mer idag! 🍹❤️

 10. Mums, håller med dig om svampsoppan, jag tycker inte om svamp men Anton övertalade mig när vi var hos er att prova den, jag kan bara säga att den är magisk 😋😍 Kul att du har börjat blogga, kram på dig 👍❤️

  1. Hej fina! Haha.. ja, det är så vi gör! Övertalar! Svamp är lite tricky då många inte tycker om det! Men i form av soppa såhär så är det en hit! 😄🍄 Tack söta och kram till dig 😘❤️

Lämna ett svar