Site icon ÅSA INGROSSO

En La Perla om dagen är bra för magen!

När barnen är här så vill dom (jag svär) äta på restaurangen VARJE kväll! Vi som är där jämt kan ju känna att det blir lite ”too much” haha.. men vad gör man inte för sina älsklingar! Så även denna gång var La Perla – Portals Hills ett givet val för Lina & Victor på deras första kväll.

Dukat bord på La Perla – Portals Hills

Linis och jag

Jag har inte så många egna rätter på menyn, men jag har faktiskt några godingar. Resten är Emilio’s hits! ⭐️

Den här svampsoppa är en av dom och jag kan faktiskt säga.. och jag hoppas jag inte låter allt för skrytig.. att den är AMAZING.. och det har visat sig att folk som alltid avskytt svamp älskar denna soppa. Ja, till och med BARNEN tycker om den.. 😊 Haha.. den är verkligen jättegod och att doppa focacciabrödet i är ren MAGI! 😍 (recept kommer att finnas i vår kommande kokbok)

Champinjonsoppa med en gnutta tryffel

Soppan är standard numera som en första aptitretare. Sen tog vi in lite olika förrätter att dela på. Det är kanske inte så i alla italienska familjer, men i vår är det iaf så att man äter och plockar ifrån varandras tallrikar, man delar och gafflarna far hej vilt i luften. Som svensk kan detta kanske anses lite märkligt men jag tycker bara det är trevligt. Vill man ha mer av något får man bara hålla i tallriken lite hårdare. ☺️

”Bresaola med burrata, ruccola och tryffelcreme” (lufttorkad oxfilé)

”Burrataost med crustini” (En krämigare och lyxigare variant av mozzarellan där man blandar i grädde i smeten) Sinnesjukt gott med olivolja och en knaprig crustini.

Trio Fantastico” innehåller italienska köttbullar i tomatsås, spenatgratäng och Calvia fiore. (Friterad blomkål) Jag svär att detta är min absoluta favorit bland förrätterna! Ljuvligt gott! ❤️

Sen beställde Lina & Victor en Safferano att dela på, en stor favorit på restaurangen!

”Sapore Di Safferano” Pasta penne med scampi, zucchini, grädde & saffran. Biancas och mångas favoritpasta!! 👌🏼

Victor & Emilio

Emilio tog in en ”Bosconero” som i favoritaspekt vinner storslaget. Jag vet inte hur många av denna lena och krämiga Oxfilépasta vi bär ut per kväll men det är MÅNGA!! ⭐️⭐️⭐️

Bosconero” (Svart skog)

Jag åt mig mätt redan på förrätterna och hoppade faktiskt resten av maten. Även om jag kanske ”smakade” både på Safferano och Bosconeron. ☺️

”Carpaccio Di Pina”

Kvällen avslutades med att Lina tog in en Amarettoflamberad ananascarpaccio med pistage glass.. alltså den här godingen kan man få ner hur mätt man än är.

Ja, men så var det det här med att hålla vikten trots all denna mat vi äter och smakar hela tiden. Vi ska vara ärliga här. Både jag och Emilio och hela familjen faktiskt, njuter något hejdlöst av mat och att laga den. Det är en stor glädje i livet. Så! Vi har löst detta med att helt utesluta frukosten och istället dricka en grönsaksjuice! Den står jag mig på till lunch och jag tycker verkligen det är urgott! Sen brukar jag säga att ”Jag äter allt, men jag äter inte ALLT”

Jag äter alltså aldrig någonsin en hel portion. Jag håller mig till halvor eller ibland ännu mindre. På så vis får jag smaka allt men kan ändå komma i mina kläder! (Dom flesta iaf) haha..

Och dessa juicer är det bästa på många vis! Just love them! I morgon tänkte jag lägga upp lite recept om någon är intresserad! Kvällssolen kallar!

Kramar Åsa

Exit mobile version