En ny favorit på Mallorca..

Hej och godmorgon darlings!

Jag hoppas ni mår riktigt bra! Vilken jäkla match igår! Tänk om fotboll alltid var sådär, då hade tom jag varit hooked.. haha.. Vi spenderade matchen ihop med en mängd nya och gamla vänner, fantastiskt god mat och en orgie av grillat kött. Så trevligt och jäkligt bra jobbat Sverige!!! 💪🏼⚽️🇸🇪

Jag som trodde att jag skulle ha tid att blogga varje dag får bara vackert inse att det inte finns på kartan. Detta tar så otroligt mycket mer tid än man tror.. Vi har ju vår högsäsong på restaurangerna nu och dom tar ännu mer tid. Men detta är ju sååå roligt och något jag verkligen tycker om. Så jag knatar på och försöker få till inläggen så regelbundet jag bara kan.

Vi besökte häromdagen en uppfräschad restaurang/beach club på ön. Det är gamla Nassau Beach som fått sig en ny ägare och därmed oxå ett helt nytt face och innehåll.

Assaona heter det och det ligger precis innan Portixol börjar.

Den här stilen är så otroligt fin och behaglig. Emilio och jag har länge gått i tankarna om en Beach club och då är denna stilen det vi haft i huvudet. Så gissa om vi blev glada nu. Detta gillar vi skarpt! Sen är jag mer för detaljer och ”mys” i min inredning, så lite kalt känns det här och var. Men i det stora hela är stället så otroligt fint.

Vi tog en heldag med sol och lunch. På framsidans uteservering går det en jämn bris ifrån havet. Så sagolikt skönt att det fläktar lite medans man äter.

Menyn är fin men väldigt liten dock, det finns inte så mycket att välja på och känns faktiskt nästan lite märklig. Men maten vi tog in var jättegod och jag tror att det mest är förklaringen av menyn som är lite knapp. Man får testa sig fram helt enkelt.

Emilio valde en tryffelpasta som var riktigt bra.

Jag var inte så hungrig så jag valde en liten räksallad med pasta. Den var oxå jättegod.

Vi drack lite kaffe och jag tog in en acaiglass med lite havrekross. (Kändes lite som en frukost med müsli) ..haha.. men väldigt god och lite nyttig sådär.

Min strandklänning är ny för i år och kommer ifrån Oysho. En riktigt bra butik med mängder av bikinisar, strandkläder och även underkläder. Den butiken är en stor favorit hos mig!

Sen går man igenom hela stället och kommer ut på baksidan där mer platser för att äta finns. Samt alla fina solsängar. Och kolla bara på parasollen. Hur fina?

En bädd kostar 15€/ person och enligt mig så otroligt värt några kronor extra gentemot kommunens billigare och betydligt hårdare sängar.

Ett jättefint ställe som snabbt blev vår nya favorit på ön. Men om du ska hit! Boka i god tid, både för sängar och lunchen, det är väldigt poppis och sängarna få!

Nu ska jag upp och göra mig i ordning. Mammografi står på morgonens dagordning. Jag har ett bröst som värker lite och har gjort alldeles för länge. Sen försvinner det och dyker upp igen huxflux. Jag berömmer alltid sjukvården här för den är ljusår före Sveriges. Men just mammografin är dom lite sisådär med. Jag har bett om en undersökning i säkert 2 år men det är sååå krångligt och ta en lapp här och ställ dig i kön där och ring detta nummer (talar enbart spanska) och åhhh.. jag som inte haft tillräckligt ont har bara tröttnat efter ett tag i telefonkö, lapphämtning och strul och tänkt att jag tar det SEN. Nu har jag iaf min tid och nu ska jag börja med en ekolografi och sen efter det en mammografi. Så skönt att äntligen få det gjort för om sanningen ska fram så är det ett jäkligt oroväckande ställe att ha värk på. Så håll tummarna för att allt går bra. ❤️

Kärlek och kramar till er alla! Ha en fin dag! 😘😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

12 reaktioner till “En ny favorit på Mallorca..

 1. Så mysigt att få ta del av ert liv på Mallorca och dina fina bilder så det gör inget om det går några dagar emellan💗
  Hoppas det går bra på mammografin🙏🏻
  Kram från Roslagen idag skiner solen här så det blev en god lunch på en skärgårdskrog💗

  1. Hej Helene!

   Vad kul att du vill följa och hänga med i vad som händer. Trots att det blir lite mellanrum. 😊

   Roslagen och skärgårdskrog lät inte helt fel. Njut av vackra Sverige och skaldjuren som jsg saknar så otroligt mycket.

   Kramar 😘💋💕

 2. Lycka till på mammon. Ta det lugnt med bloggen. Kul att läsa, men du har ju ”lite” annat också. En fråga, hur klarar dina små vovvar värmen? Och en till, hur hundvänligt är Mallorca vad gäller att tillåta hundar på restauranger, affärer, badstränder mm? Svara bara om du har tid. Kram Anna!🐶🐶🐶❤

  1. Hej Anna!

   Tack snälla. Ja, det ska nog gå bra! Gjorde ett ultraljud nu. Läkaren lät sa att allt såg bra ut so far. Nästa sen blir 3D mammografi. 🙏🏼

   Dom pustar och flåsar och vi är aldrig ute jättelånga stunder. En promenad på en timme och sen vill dom in i kylan. Jag duschar dom ofta för att svalka ner sig så det funkar bra ändå. Det är väldigt hundvänligt. Eftersom vädret är så terassvänligt blir det ju att man oftast sitter ute. Många restauranger tillåter även hundar inne (men helst små hindar i sin väska). I affärer inga problem alls. Badstränderna är tillåtna på under viss tid på året. Under högsäsong får du böter på 300€ om du har hunden på stranden. Det finns några få speciella stränder för hundar men annars är dom inte jättevälkomna under turistsäsongen. Hoppas det gav lite svar! 😊 Kramar till dig 💕🌸

 3. Hoppas det går bra 🙏

  Din blogg är toppen och gör min dag när det kommer inlägg, oavsett hur ofta❤️.
  Jag längtar efter eran kokbok😇 ska lusläsa den när den kommer🍽☀️
  /Jenny

  1. Hej Jenny!

   Åh tack! SÅ gulligt sagt! 🙏🏼❤️ Jaaa.. kokboken.. vi har lagt till 100 sidor till och tänkt om lite. Så den dröjer liiiite till men snart så! 👍🏼⭐️🥂 Vi tycker oxå det ska bli sååå roligt!

   Kramar 💕🌸

 4. Hoppas det inte är någon fara! 🤞🏻

  Det gör inget att inläggen kommer lite då och då. Älskar när du uppdaterat, så inspirerande och vackra foton du tar. Måste fråga vilken kamera/mobil du har och om du använder någon särskild app för fotona du tar? Alltid så fina! Din blogg är min favorit! 🙂 en härlig mix av allt!

  1. Hej Malin! Tack så oerhört mycket! Jag använder enbart min mobil som är en iPhone 7+ Jag älskar den och den funkar jättebra för mig. Jag retuscherar sen med VSCO som är en app där du köper in dom filter och effekter du vill ha. Den är grym!!

   Kul att du vill följa!
   Kram ☀️🌴🌸

   1. Ah! Jag kör på samma 😉 iphone 7+ och VSCO appen med filtrerna A4/A6 men tycker dina blir så fina i färgerna men kanske är det helt enkelt mer färgglatt på Mallorca än var jag bor 😉

    Ska bli kul att se er renovering med nya restaurangen, visa gärna! 🙌🏻

   2. Hej Malin!

    Ja, den telefonen är brutal. Älskar den och känner verkligen inte att jag saknar ngn riktig kamera. Haha.. ja, Mallorca har gott om fina färger. 😍☀️🌴

    Ja, det blir sjukt roligt. Snart börjar vi slita ut allt så då kommer det i bloggen. Kul att du vill följa! Kram 😘💋

Lämna ett svar