St Tropez day & night..

Vi har båda med oss träningskläderna och hade verkligen planerat att ha power walkat minst 2-3 mil nu iaf. Men det ljuva livet tar liksom över och joggingskorna ligger dammiga kvar i väskan. Istället äter vi.. haha.. Jaaaa.. som vi äter. Å vad vi njuter..

Den franska frukosten passar mig ypperligt i smaken. Jag ÄLSKAR ost, brioche, och marmelader i alla smaker och buffén på detta hotell gjorde ingen besviken.

Älskar dom typiska små foliepaketen med smör.

Hungriga och glada ☺️

Efter frukosten la vi oss en stund vid poolen. Men sola kan vi göra när som helst hemma så det känns mindre viktigt. St Tropez stadsliv lockar betydligt mer så efter lite piff och puff så åkte vi med vår shuttle bus till skön shopping, lunch och prosecco inne i St Tropez.

Svalkande prosecco, brödpinnar och oliver.

Shoppingen fick vänta och vi gick direkt på lunchen.. I hamnen ligger anrika ”BAR DU PORT” där man både kan äta gott och se på folk som strosar i hamnen.

Varken Emilio eller jag var direkt döhungriga efter vår megafrukostbuffé så jag valde en enkel ”Tuna Tataki” och min kära en ”Prosciuttosallad”

Till dessert tog vi in någon biscuit fylld med cola-och-choklad-kake-grej. En smaktugga fick räcka, lite kaffe och sen var vi faktiskt ganska nöjda.

Även om man kan shoppa sig tokig (om man vill) här då alla stora modehusen har varsin egen liten butik. Plus att det finns en uppsjö med en massa andra roliga ”vanliga” butiker så känns det lite väl dyrt att gå loss här. Jag hittade två ljuvliga klänningar och en sån söt liten väska i ”trä” låter ju säkert helknäppt men jag föll för den, och den kändes dessutom väldigt ”French” så den får följa med hem. 😊

En oliv och rosépaus efter timmar i butikerna.

På vägen hem stannade vi såklart till på Laduree som är MACARON-ens urmoder. Jag verkligen älskar dessa små sega marängkakor. När vi stått som små barn och pekat och valt våra favoritsmaker en bra stund kunde vi nöjt åka hem igen.

Jag inbillade mig att jag skulle hinna sova en liten power nap innan vi skulle tillbaka ner på stan för middag.. haha.. Men det fanns bara exakt tid för ett snabbt bad och att locka håret och sen tillbaka igen. Är sååå kÄr i min klänning ifrån MANGO.

Vi hade på dagen passerat ett väldigt mystiskt hotell som såg extremt ”Secret” ut på ngt vis. Det visade sig att det är helt stängt för insyn fram till kl 19.00 då dom öppnar upp för middag och en drink för allmänheten. Det heter ”Pan Dei Palais” och ligger mitt i stan. Vi gled in och njöt verkligen av miljön här på bakgården och det är PRECIS det här jag älskar med Frankrike. Överallt ligger det små oaser av grönskande poolområden med lounge feeling. Eller bara soffor med skönt häng och musik. Överallt. Jag älskar Mallorca, det vet ni men vi satt och grubblade och kan inte komma på ETT enda ställe som erbjuder en det här! Där är musiken dessutom olaglig så bara där har man tappat hela känslan. Det finns takterasser med drinkar ja. Men DET HÄR existerar inte och det gör mig sååå ledsen. Det skulle definitivt behövas en touch av stil och flärd på Mallorca. OCH musiktillstånd!!!

Så lycklig 🙏🏼

Emilio snygg i blått.

Sen var det dags för middag och vi hade bokat bord på alldeles nyöppnade ”LA PETIT PLAGE” som ligger perfekt placerat i hamnen.

Det här stället var så otroligt bra att jag nästan helt glömde bort att fota. Haha.. sooooom vi njöt här. Vilken stämning!! Wow!! On Point! 👌🏼

En nöjd Emilio ❤️

Pastasnäckor för bortskämda barn 😂

Vi beställde, att dela på, en stor kronärtskocka med sallad inuti och sås att doppa bladen i. Oj oj! Det där skulle jag kunna äta varenda dag. Så gott!!

Sen SJÄLVKLART.. when in france.. Ostron med citron, rödvinsvinäger och charlottenlök. Det här är top 3 det godaste jag vet i livet. Jag svär!! Halleluja!

Till huvudrätt tog jag in Moules (blå musslor) men var vid detta laget så uppslukad i vårt samtal och myset på restaurangen så jag filmade bara till min instastory och missade bilderna helt. Till efterrätt åt vi ngn citronpaj som mest smakade diskmedel. Haha.. men det gjorde inget. Denna dagen och kvällen var igen så oerhört lyckad och vi mår så gott.

Idag ska vi vidare på vår resa och nu ska jag visa Emilio min älsklingsby på jorden och faktiskt skälet till varför vi är här.. men först frukost..

Ses snart! Kramar 😘❤️

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

6 reaktioner till “St Tropez day & night..

    1. Jaaa.. det är verkligen ljuvligt här. Men så gullig du är! Stort tack och kram 😊

  1. Vart ar din vackra svarta kjol fran? Du ar san inspiration for mode, mat och inredning! Jag ser fram emot att lasa din blogg dagligen.
    Kram
    Camilla

    1. Hej Camilla! Tack snälla du! Så glad jag blir! 😊 Kjolen kommer ifrån VICI DOLLS. Kika på deras hemsida. Finns en massa fint! Kramar till dig

  2. Oh det ni saknar på Mallorca dvs de oaserna med musik… skapa det åt oss 🙏 en Ingrosso oas😊

Lämna ett svar