Mot Juan Les Pins..

God morgon!!

Det var ett sånt ljuvligt väder igår innan vi skulle åka vidare så vi valde att ta några timmar i solen. Vi har sett att det ska bli lite tråkigt väder kommande dagar så vi passade på att lapa sol nu när den var framme. Så vi checkade ut och låg och svettades ett tag innan magen skrek och vi åkte in till St Tropez en sista gång.

Hej då fantastiska La Tartane

Vi valde åter La Petit Plage i hamnen och testade nu deras hamburgare som var supergod!!

Dags för avfärd och nu ska jag få visa Emilio min lilla älsklingsby. JUAN LES PINS. Det är inte hälften så ”fancy” som St Tropez, utan mkt mer vardagligt liv fast mer mys och en amazing strand. Det är här jag gråter och har mig när jag är på plats.. haha..

På det gulliga lilla hotellet St Valerie har jag bott många gånger innan och det ligger precis mitt i den lilla byn.

Utsikten ifrån vårt fönster.

Innergården och här under dessa fantastiska trän står dom och tillagar frukosten som serveras ute. Blir det mysigare? ❤️

Vi som åkt i ca 2,5 timme, duschat och fixat var döhungriga och gick ner på stranden för en bit mat. Här ligger restaurangerna tätt intill varandra och dom är så nära vattnet att man nästan kan doppa tårna i vattnen ifrån stolen.

Magisk strand med alla mysiga restauranger.

Vi valde restaurang HELIOS som alltid har bra mat.

Nu har vi inte ätit pasta på flera dagar och kunde helt enkelt inte hålla oss längre. Även om Emilio brukar vara ganska noggrann med VAR det ska ske. Men nu var vi så hungriga och med mina löften om bra mat så gick det bra.. haha. Han valde Papardelle med tomatsås och scampi och jag KarlJohan svamp ravioli med tryffelsås. Och det var gott.. jättegott!! (Thank god haha) alla nöjda!

Lite prosecco till maten.

Jag blir så jäkla emotional när jag är här. Å nu då så rann tårarna såklart igen. Kyparen undrade säkert varför jag var ledsen. Emilio satt och log haha.. och det var nog väldigt märkligt.. Men jag är inte ledsen. Bara så genom lycklig att vara här. ❤️

I’m french in my heart.

Det var faktiskt ganska kallt där nere vid vattnet så vi blev inte så långvariga. Vi var lite trötta oxå så sängen kallade. Men på vägen hem.. och det är bestämt så sedan länge. Så äter man en crepes med banan och nutella och traditioner får inte brytas. Herregud så gott det är!! MUMS!!

Nu hör jag hur dom plockar med frukosten där nere och kockarna står med förkläde och kockmössor i trädgården..

Breakfast is served..

Ha en magisk dag allihop och varm kram ifrån en lycklig tjej med Frankrike i hjärtat ❤️

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

8 reaktioner till “Mot Juan Les Pins..

 1. Vilken underbar pärla!! Härligt med mycket inspiration & tips, tack för du delar med dig!!

  Åker till ”er ö” inatt och det ska bli helt fantastisk!! Mysigt hotell är bokat och självklart La Perla besök på båda resturangerna, vet redan vad jag ska äta, haha!!

  Ser fram emot eran bok!! Må bäst och njut/Kram Anna

  1. Hej Anna!

   Haha.. bra att veta redan innan man kommer till restaurangen! Jag är likadan! 😂 Jag hoppas ni får en fantastisk kväll och matupplevelse. ❤️🍝

   Tack snälla du, och tack för att du vill läsa. 🙏🏼 Boken är skjuten lite på då vi stoppar in 100 sidor till.. men vi jobbar på!

   Kramar till dig!

 2. Fantastiskt hur bra du beskriver..kunde nästan känna vattnet nere vid stranden🤗sträck på dig och allt du åstadkommer du är värd allt bästa Åsa🌱⚘

 3. Fantastisk blogg Åsa 😍! Vore super kul om du kunde börja tipsa om mode och skönhet mer eftersom du har en underbart härlig stil och man blir inspirerad av dig! Kram

  1. Hej Evelina!
   Åh vad roligt! Absolut ska jag det! Det kommer framöver. Nu kör vi all in i Frankrike men snart hemma igen och då blir det lite annat. Tack för bra inspo.
   Kramar till dig 😘💕

 4. Ååååh vi har bokat vår honeymoon på Hotel Saint Valerie I juli 💗💗💗

 5. Åå din speciella by är samma som min. Tillbringade många sommarlov och semestrar i Juan Les Pins på 80-talet. Jag saknar verkligen en Pan Bagna på stranden, det franska språket, atmosfären o vaniljdoften från affären som låg mitt emot stället där jag antar att ni köpte era crepes. Vilket mysigt hotell. Jag bodde alltid på Mexicana som även det låg mitt i smeten. Jag tror inte att det finns kvar längre. Njut av den tid ni har där och andas in lite Juan Les Pins till mig med.

Lämna ett svar