Frankrike i mitt hjärta..

Det tog oss nästan exakt en timme att åka från Toulon där färjan la till, till Saint Tropez och vårt hotell La Tartan- Saint Amour. Vi spelade fransk musik i bilen på radion för att komma in i helt rätt känsla.. haha.. Alltså det här är såå bra och jag njuter så. Hotellet är en favorit och noga utvalt och passar oss perfekt i smaken. Stilen är lite kolonial och väldigt fransk. Me so like..

Jag har redan invigt..och invigt badet igen

Hortensior så långt ögat kan nå.

Poolområdet hänger ihop med restaurangen

Även om dom har en fantastisk asiatisk meny på restaurangen så var vi ändå så längtiga in till stan så vi hoppade middagen här och valde att först ta en drink på sagolikt mysiga Ermitage.

Deras terass är too die for och dom har ofta levande musik. Så även ikväll. Jag kan omöjligt förmedla här, hur lycklig jag är just nu.. men det här är JAG.. rakt igenom.. inifrån och ut!

Härligaste soul / funk trubaduren

The happiest me ❤️

Magisk kvällssol

På hotellet erbjuder dom en shuttle bus som tog oss in till stan på ca 5 min. Underbart för nu slapp vi leta parkeringsplats vilket kan vara riktigt bökigt inne i Saint Tropez.

En liten promenad till vårt matställe genom mysiga gränder.

Vi hade bokat bord på The Strand som är en fantastisk liten fransk restaurang som ligger inbäddad i grönskande trän och små lyktor.

Burrata med tomater och basilika

Jag åt en mandelbakad torsk med kaprisröra med tillhörande soltorkadtomat vinegrett. Fantastiskt gott! Efter middagen och ett långt samtal med ett amerikanskt par strosade vi omkring bland ett precis lagom besökt Saint Tropez, i juli är det nästan omöjligt att få bord och att röra sig, så att åka nu är perfekt. Efter en enorm glass (som omöjligt gick att äta upp hela) ringde vi vår shuttle som hämtade upp oss igen.

En stund med min kära på en bänk i Saint Tropez

En sån ljuvligt bra första dag på vår resa. Det är så härligt att få visa Emilio ”min” värld och det jag håller så kärt. Mallorca är mig oxå så kärt men detta är en annan kärlek. Mer djup och nära min själ på något lite flummigt vis.. haha.. nu kommer jag inte låta det gå 5 år igen innan jag är tillbaka här. Speciellt inte när det var så otroligt lätt att ta sig hit med bilen oxå.. Underbara, fantastiska Frankrike.

Nu ska jag väcka på min ”brummande” make.. haha.. och vi ska få lite frukost.. och kanske ett dopp i poolen.

Kärlek ifrån Moi 😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

9 reaktioner till “Frankrike i mitt hjärta..

 1. Finaste Åsa, jag läser din blogg, o instagram är lite sämre på att kommentera men jag älskar ert sätt mot varandra, så lik min kärlek till maken träffades för 11 år sedan o är så in love vill oxå gärna besöka France iofs bara varit där 1 gång men det ligger varmt om hjärtat ….tack för en inspirerande blogg o så full av värme o kärlek som är precis i min smak var rädda om er love <3 Eva

 2. Du är värd all lycka. Hotellet och omgivningarna ser helt fantastiska ut. Dit vill jag med åka… du kanske kan bli min guide dår 😊

  1. Hej Linda!! Åh ja!! Jag blir din guide!! När åker vi? Kram ☺️💕

 3. Där skiljer vi oss lite Åsa. Jag har varit mycket i södra Frankrike och älskar det också, men inte överförtjust i Saint Tropez. Jag bodde i 1 månad med Christopher i Cannes där yachten låg . Vi reste runt till olika små Franska byar i Provence , Jag älskar verkligen Provence och skulle kunna tänka mig bo där året om. Hoppas ni har det underbart

  1. Hej fina Agneta!
   Jag älskar Saint Tropez men det är inte huvudattraktionen på vår resa. Den åker vi till i morgon. Cannes är trevligt oxå men föredrar som du dom små byarna. Så vi är nog inte så olika ändå! Provence är magiskt! ⭐️ Kramar 😘

 4. Hej fina Åsa, började följa dig för ett tag sedan på Instagram – det är så trevligt att läsa din blogg och det du delar med dig till oss läsare här 🙂

  Jag är i ”taggar-tagen”, har en liten tatuering men vill skaffa en ny och skulle gärna vilja höra lite mer om dina tatueringar. Jag försöker hitta inspiration och vill ha en fin mening med min nästa tatuering, gärna något som inbegriper mina två älskade barn.

  Ha en fortsatt härlig vistelse i vackra Frankrike!

  Varm kram,
  Anna i London

  1. Hej London Anna!

   Tack! Vad roligt att höra! Det värmer verkligen att du vill följa! 😊

   Åh, jag vet exakt hur du känner just nu. Det blir som en drog! Haha.. Jag har faktiskt ett helt gäng och alla har en innebörd. Den man ser på armen på bilden i detta inlägget är till mig själv. ”I’m not afraid, I was born to do this” Det är Jean D’Arc’s citat efter ett krig. Mitt liv har känts så många gånger.. som ett krig liksom. Så den är för mig att veta att jag klarar av det och jag är inte rädd. 😊 Å nu när jag tänker efter så har nästan alla mina den innebörden. Jag har fåglar som flyger på axeln som står för att vara fri. En drake på höften med text på latin som betyder. ”Jag ska antingen hitta en väg eller skapa den själv”. Där står oxå barnens namn introcklade i drakens vingar. En nyckel på revbenen som står för nyckeln till mitt hjärta. Ett barockt mönster på höften som går ut över ryggen som står för mig betyder design och lyckan i livet. En liten fransk lilja på hö arm som står för trohet (Emilio har en likadan manligare variant på samma ställe) Ett hjärta på foten som står för att jag alltid ska tänka kärlek när jag går igenom livet. Även om det ibland är svårt.

   Så.. det var dom. Mycket smärta! 😂 Jag ska göra en liten Palm på vänster handled men jag har lovat mig själv att alltid tänka på samma tatuering i 1 år innan jag gör den. För att vara helt säker. Så i juli nu är det dags. Den står för lyckan och glädjen i mitt liv just nu.

   Hoppas det gav dig lite mer inspo om mitt tänk iaf..

   Stor varm kram till dig 💕

   1. Hej – åh, vad gullig du är som skriver så utförligt. Och nu blev jag ännu mera peppad och inspirerad – tack snälla!

    Tänk, jag får ett så underbart intryck av dig, bara så här via dina ord.
    Du verkar vara en så fin och genuin människa.

    <3

Lämna ett svar