Vår julafton..

Hej och god middag darlings!

Viiilka sköna dagar vi haft här! Såå härligt. Även om vi saknar Emilios barn något ofantligt och saknaden på riktigt skär i hjärtat så har vi ändå myst och njutit av ledighet, god mat och en massa kärlek. ❤️

Vi började vår morgon med tomtegröt och skinksmörgås. Detta är standard och något som absolut inte kan eller går att ändra på. Sen var planen att gå en långis. Men Anton drog till gymet. Emilio åkte till vår vinleverantör och hämtade en massa goda italienska charkuterier och blev sen kvar där ett tag. Så Lina och jag gjorde oss i ordning istället.

Jag är och har aldrig varit något jätte sminkfantast. När jag var yngre använde jag mascara på sin höjd. Jag har alltid varit väldigt mån om min hy och ville helt ärligt inte mosa igen porerna med en massa ”brunkräm” som man sa då. Jag använde lite brunt puder ibland men det var allt. Det är faktiskt nu på senare år jag tycker det är lite roligt. Men jag trivs faktiskt allra bäst helt utan smink och faktum är att här på Mallorca så blir det inte lika ofta. Det är en slappare mer bohemisk stil här och man trillar så lätt (utskönt) in i den.

Men Lina älskar smink och att sminka så vi har så roligt när vi står såhär båda två och fixar oss. Bästa tjejhänget!

Lina bytte kläder 300 ggr men här är iaf en av hennes outfits. Blusen är en äldre och kommer ifrån min garderob. Jag tror den är ifrån ZARA.

Min omlottblus är ifrån VALENTINO

I år bestämde jag mig för att se Kalle. Jag har sedan jag var typ 13 och började hjälpa mamma i köket med julmiddagen, inte sett ett helt avsnitt med Kalle. Det är ju fasen skandal. Så i år ville jag ändra på det!

Skinkan och köttbullarna var klara sedan i söndags. Och igår förberedde jag Jansson, potatis, ägg och småplock lite vartefter under morgonen. Lagom till kl 15 så fixade vi istället blinier, toasts, gräddfil, rödlök, parmesansticks och LÖJROM (det finns inte här på Mallorca så det köpte vi med oss ifrån Sverige sist) och prosecco förstås. Åhh.. sååå trevligt, det var, så mysigt och gott. Så Julen skålade vi i år in med bubbel och Kalle och jag slapp stressa och kunde vara med hela tiden.

Bubbel & löjromstoast som förrätt

En julhälsning ifrån oss

Efter Kalle mös vi lite vid tv-n och sen drog Lina och jag igång med maten. Jag är ju ifrån Småland och min mamma var en matmor av rang, och ja.. Det sätter sina spår. Jag är ärrad av all denna matlagning.. haha.. det går inte att låta bli. Fast att jag alltid sa åt min mamma att vila och inte laga mat till ett helt kompani så gör jag nu det exakt detsamma. Men är det någon gång på året det ska vara mat overload så är det väl nu? Å alla vet ju att jul-kalorier INTE räknas. 😉

Vi var så hungriga att jag faktiskt bara drog ett svep och filmade till instagram men glömde helt att fota. 🙈

När maten var avklarad så var det dags för julklapparna och vi har som tradition att ALLA paket måste ha sitt egna rim. Emilio är lite ringrostig och ovan men med lite hjälp kom även han igång. Anton kör helt galna rim och många är inte helt rumsrena men framkallar en massa skratt. Brukar ni ha rim på era klappar?

Anton läser upp ett rim (Jag ber om ursäkt för den urusla kvalitén men det är en skärmdump ifrån en video)

Alla glada, mätta och nöjda. Vi var ett litet gäng i år men så mysigt och proppfullt med love. Kvällen gick sen åt till godisätning, ingen orkade efterrätten som var tänkt så jag gjorde en enkel fruktsallad istället.

Rollo lyckades bli utestängd i 1,5 min och exakt då smällde grannen fyrverkerier och Rollo höll på riktigt på att skaka sönder av rädsla. Han låg och skakade halva natten av rädsla. Fy så otäckt! Vågar knappt tänka på hur det ska bli på nyår. Ingen av hundarna har brytt sig speciellt innan, och vi har aldrig gjort någon grej av det heller. Men i år är jag riktigt orolig att detta, även om det var kort satte spår i Rollo. Lille skrutte!

Om man lagar mat till ett kompani så finns det såklart en massa över.. det ska vi äta nu! MUMS! Julmaten smakar om möjligt ännu bättre dagen efter.. i soffan.. till en bra film.. under en filt!

Pussar och kramar till er alla! Njut av dessa underbara juldagar. 😘😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

2 reaktioner till “Vår julafton..

Lämna ett svar