Julstök

God morgon darlings! 😘

Herregud så fort december gått. Det är helt otroligt. När man var liten sa alla att ”när du blir äldre så går tiden fortare” det fattade man ju inte riktigt då. Men jag gör det idag. Ja!! Tiden går fortare när man blir äldre. Jag har varit så tidigt ute med allt pyssel och stök och julklapparna visste jag innan vad vi skulle köpa, så det har varit busenkelt att fixa. Igår var vi på Ikea och fyllde på lite ljus och svensk mat! Tack gode gud Ikea för att ni finns! Vad gjorde vi annars?? Det låter säkert fånigt att crava svenska grejer men det blir bara så. Traditionen och vissa smaker tror jag sitter väldigt djupt förankrade i oss. Så när det var klart åt vi en korv. Jag älskar korv. Det finns såklart bättre sorter än Ikeas men den duger jäkligt bra såhär på Mallorca. ☺️

Emilio och Lina älskar oxå korv med bröd..

Vi hade med oss en hel, proppfull resväska med julmat med oss ifrån Sverige härom dagen. Vi fyllde den med precis allt vi kunde få med och som höll på flyget. Resten har vi fått handla här. Sill tex. Det vill man inte ha i hela resväskan om burken går sönder. 😝

Påfyllt ifrån Ikea

Mjukglass är Emilios standard när vi är här. Jag tackar alltid nej men vill ändå ha Emilios glass sen. 😚

Vi handlade dom sista julklapparna. Köpte mera mat, frukt och grönsaker. Jag gjorde sen köttbullar på 1,5 kg köttfärs. Det låter ju mycket men hälften går ju åt medan man steker och med både Anton och Emilio i huset som älskar köttbullar, så räcker dom aldrig riktigt, riktigt..

Lina gjorde knäcken medan jag gjorde hallongrottor.

Världens bästa knäck gör man i mikron. Det går fort, är enkelt och smidigt. Recept kommer här.

  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk skalad, hackad mandel
Blanda socker, grädde och sirap i en skål som tål mikrovågsugn och som rymmer minst 2-3 liter (för 30 st)
Ställ in skålen i mikron på 750 W och koka 7-9 minuter eller tills smeten klarar kulprovet. (Häll smeten k ett glas kallt vatten och känn konsistensen)
Rör ner mandeln och matfettet i smeten. Fördela smeten i knäckformar. Förvara svalt.
Vi gör alltid 3 dubbel sats direkt så det blir lite.

Vår lilla Rollo vill alltid vara med. En kofta på golvet och han ligger i en liten kringla bakom. Han är så nöjd. Bara han får vara där vi är! ❤️

Ikväll ska vi på den årliga julmarknaden i Port Portals. Trots att det är grönt ute och solen skiner, tempen är ca 17-18 grader så ger den där julmarknaden en enormt härlig julkänsla. Nu är det även 5-e året i rad vi är där så det har blivit en liten tradition.

Nu ska jag till ytterligare en affär och köpa den allra sista maten. Man får göra så här. Det finns inte en butik med allt på samma ställe. Så det är ett evigt åkande överallt för att få ihop alla grejer. För maten är SJUKT viktig hos oss. Haha.. men det visste ni säkert redan.

Ha en ljuvlig 4-e advent och söndag.. varma kramar till er allihop. 😘❤️

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

En reaktion till “Julstök

  1. 🙏 härligt allt ser ut❤️ Vi gjorde oxå knäck, gott. God jul till dig fina Åsa och din fina familj❣️

Lämna ett svar