Ett skönt misstag..

Emilio:

-Men Åsa!! Du har bokat det sista hotellet fel. Det blir en natt för mycket. Vi åker ju fredagskväll och kommer ju hem på lördags morgon. Det är fel!!!

Åsa:

-Vaaaaa? Nej, det är omöjligt, jag har kollat flera ggr. Dessutom är det hotellet betalat! Men åhhhh!!!! Fasen.. har jag gjort fel då?? Jag börjar på riktigt bli senil!!

Emilio:

-Ja, det är fel! Kolla om det går att boka av!

Åsa:

-Det står här att det är sista dagen för avbokning! Jaaa..det går nog för en liten kostnad.

Emilio:

-Perfekt!!

Åsa:

-Det gick! Dom drog bara 53€ för avbokningen! Grymt ju!? Nu är det avbokat!! Fan!!! Så konstigt!! Hur fasen kunde jag tänka så fel??

Vi pratar med personalen på restaurangerna om att vi kommer hem! Bokar in ngt möte.. osv osv.. sjunger i bilen på vägen till färjan. Kommer perfekt i tid och rullar in till passkontrollen.

Passtanten:

-Blibbi blubb daddi dabb?.. (franska för har ni er biljett)

-Åsa: Yes, sure.. here!! (Visar biljetten i telefonen)

Passtanten:

-Italy??

Åsa:

-No. Mallorca? Alcudia??

Passtanten:

-Noooo… (Pratar med sin kollega och båda ser väldigt förvirrade ut, dom pekar och kliar sig i huvudet)

-Yes!!! Italy????

Åsa & Emilio:

-Noooo!!! Mallorca!!!!

(Nu.. lite smått panikartade då vi ingenstans ser skylten för Alcudia och Mallorca)

Jag kollar biljetten igen och ser att färjan går på LÖRDAG kl 20.00!!! På lördag!! Alltså I MORGON!!

Åsa:

-Emiliooooooo….

Tack och hej leverpastej! Vi ber om ursäkt för misstaget, tar våra svansar mellan benen och lämnar färjeområdet.

Hahaha.. Färjan gick alltså på lördagen som jag sagt hela tiden och hotellet som nu var avbokat fick jag ringa. Som tur var fanns det ett rum kvar. (Emilio det här ska du få äta upp..haha..)

Så vi åkte tillbaka till Hyères där vi just passerat och checkade in på Hotel Bor ett jättegulligt litet Beach ”boho” hotell precis vid vattnet. Vilket skönt misstag! Haha..Nu fick vi trots allt ett dygn till i ljuvliga France.

Så härligt med ett dygn till i denna sagolika miljö.

En liten paus i kvällssolen.

Vi var nu döhungriga efter några timmar i bilen. Och efter en promenad på stranden så gick vi tillbaka till hotellet för att äta middag. Menyn dignade inte av olika rätter direkt så vi tog helt enkelt in dom förrätter dom hade och delade på dom. Jag gör gärna så. Går loss på förrätterna (som enligt mig nästan alltid är godast) och dom här lät så bra. Och oj oj oj.. vilken mat som gömdes bakom detta beachiga lilla kök.. så oväntat..

Vi fick in en gratinerad aubergine med tomat och chevrecreme och en basilika-tomatsås att hälla över. Mums!

Emilio är inte jätteförtjust i bläckfisk, men det är jag så den rätten var till Moi. Men det blev ju inte så.. för herregud så gott det var. Man ser dåligt här men det var mjuka, fina fläckfisk strimlor och smörfrästa champinjoner och (tror vi) någon dragonsås till. Emilio slickade skålen efter haha.. ljuvligt gott och sååå många nya smaker!! Wow!!

En laxcarpaccio med jordgubbsvinegrett och sallad. Oxå jättegod!!

Här satt vi då i Hyères och bara njöt av lugnet. Ifrån högtalarna kom någon skön jazzig loungemusik och vågorna smekte strandkanten. Vi satt bara tysta tillsammans och tog in allt det vackra.

När myggorna började bli allt för besvärliga gick vi in på rummet och tog varsin dusch. Den var dock inte helt smärtfri.. haha.. Varmvattenberedaren hade gått sönder och en tekniker var tillkallad. Emilio hade små ljud för sig i badrummet innan han kämpat sig igenom denna iskalla men ”uppfriskande” rengöring. 😂

Lördag morgon.. Fåglarna kvittrar och den lilla byn håller på att vakna till här. Vi ska snart få lite frukost i oss och vi har blivit lovade en magisk frukostvy. Det ser vi fram emot!

Kramar ifrån en harmonisk tjej (som hoppas att varmvattenberedaren nu fungerar)

😘😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

14 reaktioner till “Ett skönt misstag..

 1. Ha ha detta var ju sååå roligt:) så härligt att allt löste sig så bra. Åsa du skriver fantastiskt:)
  Kram Amelie

  1. Haha.. ja! Verkligen!! Så tokigt! 😂 Tack sötaste du! Kramar 😘🌸

 2. Skrattar så jag ligger dubbelvikt. Älskar hur du berättar saker och man kan se er framför sig. Ni skulle ha sovit på stranden .. 😍😍

  1. Haha.. tack Gulle.. 🙏🏼 Ja.. det kunde vi faktiskt ha gjort!! Helt magiskt vackert!! Men med 48 olika sängar denna vecka så är ryggen helt ledbruten.. stranden hade varit a bit tooo much! 😂😂 kramar

 3. Vilket ljuvligt liv ni lever 😍☀️🙏🏼!!! Ser helt magiskt ut!!! 😘

  1. Tack söta! Denna vecka har varit magisk. Nu hem till massvis med jobb igen. Men roligt jobb och härlig sol. Vi är tacksamma att få leva i ett sånt klimat! ☀️☀️☀️ Kramar till dig 🌸

Lämna ett svar