Can nån can Cannes..

God morgon darlings!!

Jag hoppas ni har sovit gott! Vi hade en lite tråkig kväll igår och det gjorde att jag knappt kunde sova. En person som utger sig för att vara en kvinna stjäl Emilios bilder på FB. Hon lägger sen upp dom som sina egna och folk ger henne fina kommentarer. Alltså!? Hur trasig måste man inte vara för att göra så? Jag är 100% säker på att resten av bilderna oxå är stulna. Jag tror dessutom att det faktiskt är en man. Tyvärr har jag själv råkat ut för detta flera ggr innan. Den värsta stal mina bilder på mig och barnen, tom vår dåvarande hund åkte med.. 2 år bakåt kunde vi backa och se att hon levde ett helt liv genom mina bilder. Faktiskt det sjukaste jag sett. Nu har jag lärt mig och kan se ganska lätt när bilderna inte är riktigt exakt överensstämmande. Dom är alltså plockade lite här och var.. Så otroligt obehagligt! Kontot är nu anmält flera ggr om och jag hoppas verkligen FB stänger ner det. Var försiktiga med vem ni släpper in i era sociala kanaler. 🖤


Men dagen var toppen och vi började med en frukost under trädkronorna på vårt hotell. Det är så gulligt och pittoreskt här i trädgården men jag är så ledsen att behöva säga att hotellet känns lite slokat. Jag har inte varit här på över 5 år och det känns som att luften har gått ur fullständigt. Det gör mig lite ledsen för det har varit så himla bra här tidigare. Så vi blev mätta och glada men det var inte den frukost jag skrutit med inför Emilio tidigare.

Hotellets kock tillagar våra omeletter..

Faktum är att hela denna fantastiska by fått sig en liten ”smäll” och jag undrar om folk åker någon annanstans? Mallorca kanske? Haha.. det känns som att hela Juan Les Pins är lite bortglömt. Kanske är det inte riktigt säsong än men något har definitivt hänt här.

Så vi beslutade att åka en sväng till grannbyn Antibes som ligger bara 4-5 min med bil här ifrån. Jag som ville ha min nya klänning ifrån ”KIWI Saint Tropez” upptäckte att den var superskrynklig. Utan strykjärn så går det ändå ganska bra. Jag gör tom ofta såhär hemma och det är värsta braiga tipset. Blås med hårfönen inuti bara så slätar vecken ut sig fortare än kvickt. (Ännu bättre om plagget hängt inne i värmen och fukten ifrån duschen en stund) Speciellt på såna här lite tunnare material som viscose.. Hepp!!!

Cabväder i Antibes.

Jag är tokig i armband och använder oftast flera stycken ihop. Igår hade jag mina älsklings Hermes och det nya i brunt läder köpte jag i St Tropez. Fina färger ihop mot den gröna klänningen.

Vi strosade runt lite i Antibes men eftersom vi alltid är hungriga haha.. så satte vi oss och åt istället.

Calamares är en favorit

Jag åt Moules igen.. älskar musslor!

Sen åt vi den godaste chokladmoussen på länge och vi riktigt slickade skålen efter..

Då Antibes inte är jättestort och mycket av butikerna känns nedlagda så kändes tyvärr även denna lilla by så tom och ledsen. Så himla tråkigt!! Men vi har ju bilen med oss och Cannes ligger ju bara 10-12 min bort. Så efter fisk och chokladmousse åkte vi till käraste Cannes istället..

Klänningen håller sig hyfsat slät ☺️

Vi rullar in i härliga Cannes, som kändes mer som det brukar.

Efter några timmars kikande i roliga butiker, provande och sen shoppande så gick vi till favoritcaféet LENOTRE som ligger mitt i Cannes. Bara kolla på den här ljuvliga lilla knallröda marsipanbollen. Den går ju inte att motstå!! Urgod med kexig botten och fluffigt jordgubbig inuti. Smack! 😍

Sen gick vi lite till i butikerna och Emilio hittade en parfym han letat efter länge. Jag köpte en KIWI klänning som jag hade idag på mig fast även i vitt. Älskar den!

Ja, och sen var klockan så mycket att vi ju var hungriga igen.. Haha.. å var ska man äta sniglar om inte i Frankrike? Jag älskar det men Emilio avstod och tog in en fransk gratinerad löksoppa istället.. vilket man oxå ska äta när man är här..

Sen delade vi på en pizza som faktiskt var riktigt god. Trötta efter en heldag och nu har vi säkert gått in den där milen vi skulle ha power walkat, så åkte vi hem till lilla Juan Les Pins igen. Där satte vi oss på välkända PAM PAM och delade på en av deras enorma glassar. Man ser dåligt men den där glassen är säkert 40 cm hög!

PAM PAM levererar..

Kvällarna är svala här och utan en lite tjockare kofta fryser man verkligen. Vi gick en promenad längs med vattnet och jag kan igen konstatera att mitt älskade Juan Les Pins inte alls är som förr..

Vi ska ge oss iväg nu. Vi ändrar om planerna lite och åker till Cannes igen och äter nog frukosten där på stranden vid vågornas kluck och croisetten precis bakom oss.

Må gott!

Kramar 😘😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

2 reaktioner till “Can nån can Cannes..

    1. Hej Malin! Dom är köpta på Mallorca och det är ett spanskt märke. Jag ska kika när jag kan och återkommer! Kram 😊

Lämna ett svar