1-a advent

God morgon darlings.. 😘😘

Jag har aldrig någonsin, alltså NÅGONSIN varit ute i så god juletid som i år. 1-a advent och vi har redan hunnit med en hel skinka. Men det är faktiskt bland det godaste jag vet. Haha.. i fredags kväll griljerade jag en och efter en städ, pynt och bakdag igår.. (självklart med skinkmacka och senap) så är det precis bara lagom kvar till frukosten idag.

Älskade lussebullar..

Lina och jag hämtade allt pynt ifrån källaren i fredags och började sen plocka upp alla grejer. Alltså den där samlingen bara växer och växer. Det finns fantastiska butiker här på Mallorca som säljer så fina och annorlunda grejer att det bara inte går att motstå. Jag har grejer sen många år tillbaka men varje år fylls samlingen på med nya vänner. Jag är dock ingen röd jultjej. Mer vitt och guld tror jag. Har alltid varit. Jag älskar vitt och guld!

Det finns julgran att få tag på även här på ön men dom säljs bara på några få ställen och är hiskeligt dyra. Vill man ha en riktigt fin så får man vara ute i god tid. Så i måndags åkte Emilio och jag och valde ut en gran som levereras den 12-e. Den är 2.40 hög och kommer i en megakruka. Wow! Har aldrig haft en sån bamsegran innan. Vi har 3.30 i takhöjd här hemma så med stjärnan på toppen blir det perfekt. Å precis just nu slog det mig att vi kommer behöva stege för att klä den! 😂 OCH en och annan kula.

Granen för två år sen. Hittade inte en enda bild ifrån förra årets så denna får duga. Efter denna bild har vi sen målat om 3 ggr, bytt soffa, soffbord och typ tutti. Haha.. Men granen är sig lik och går iaf i vitt och guld.

När jag var liten kläddes granen dagen innan jul och så var det bara. Man hann ju knappt njuta av den där glittriga grandrömmen. Så här kör vi iaf lite tidigare. Lagom till lucia får det bli i år.

Glitter och guld i all ära men för mig är det allra viktigaste granris. Både ute och inne. Jag har girlanger på längden och brädden här och jag är sååå petig med att den måste se äkta ut. Ibland finns det fina färdiga kransar men om inte så är det lätt att sno ihop en själv. Sen sätter jag en glasvas med ljus i. Dom sitter även i taket för att dölja alla sladdar ifrån julstjärnorna och jag lägger ut äkta på trappen utanför. Små granar och girlanger här och var. Det är sååå enkelt att få till det där mysiga och lummiga då.

Här en äldre bild som Bianca tagit tror jag.. det är fortfarande ifrån julen för 2 år sen men här ser man hur jag sätter en grangirland längs med gardinstången, vips så försvinner alla fula sladdar.

Åhh.. jaaa.. hyacinter! Dessa älsklingar!! Ingen 1-a advent utan hyacinter.

Den här lilla tomtefamiljen hittade jag på Rialto här på Mallorca. Hyacinten har jag planterat i en lite finare vas och sen täckt med mossa.

Amaryllisar är ju såklart oxå ett måste. Dessa är fejk och inköpta på IKEA sen har jag virat ihop flera stycken och satte sen granris ovanpå. Doftoljan är ifrån ZARA home och fyller hela huset med pepparkaksdoft. Det lilla huset är barnens favoritjulgrej. Det är i keramik och det gjorde jag för säkert 20 år sen. När barnen var små satt vi och berättade historier om vem som bodde i det lilla huset. Det sitter en katt på taket och den fick nytt namn varje år. ❤️

Mera amaryllisar.

På bordet står favoriterna för stunden, men det ändras efter dagsform. 😊

Granris, ljus och hyacinter

Ett av våra gästrum och detta är oxå för 2 år sen. Det ser helt annorlunda ut nu med mörka, nästan svarta väggar. Men är FULLT av inredning till nya restaurangen så där kan jag omöjligt fota. Haha.. Så fort vi fraktat bort dom ska jag ta nya bilder.

Lina är i ”sitt” rum, Anton har sovit över och Emilio ligger i sängen. Allihop ligger dom och sover fortf. Så nu ska jag väcka dom med en mysig frukost med risgrynsgröt och skinkmackor. Sen ska jag baka min årliga morotskaka.

Ha en alldeles strålande vacker 1-a advent käraste ni och var rädda om er!

Puss & Kram 😘❤️

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

12 reaktioner till “1-a advent

  1. Så fint och mysigt😍. Här åkte granen in för en vecka sen😅 vill njuta innan jul och innan nyår rensas allt bort.

  2. Sååååå fint!! Besöker ofta din blogg och hoppas att du lagt upp nya inredningsbilder! Din stil inspirerar mig 🙂 Ha en fin dag!!

    1. Hej Nicole! Nej tyvärr så ligger den på is. Vi la till 100 sidor till när vi var nästintill klara. Nu kör vi på med nya restaurangen så det finns inte riktigt tid till det. Men den kommer! 😊🙌🏼 Bara inte nu! 👍🏼

  3. Har din dotter flyttat in med er? Man skulle kunna tro ni ar syskon, sa lika och vackra ni ar!
    Vad ska Lina gora pa Mallorca om man far fraga? Maste vara sa mysigt att ha sina bagge barn dar! Du har verkligen koll pa inredning. Allt ar sa stilrent men mysigt!

  4. Vilket hem!!!!😍😍😍 Dör vill man bara sitta med en glögg o mysa!!!❤❤❤ Trevlig 1:a advent till er oxå!😘😘😘

  5. Blir alltid lika glad när du lägger upp nytt blogginlägg! Du är så inspirerande med fantastisk känsla för färg, form och stil.💗 Ang gran/tall- girlanger runt gardinstången så lägger jag även i små lampslingor så glittrar det ännu mer. Hahaha! Är det juletider så är det😂. Tack för all inspiration! Kram från Carina❣️

  6. Fina Åsa, du är sååå inspirerande. Jag är oxå för vitt och guld, och de färgerna på min fejkade julgran (som ät glittrig och som jag köpte flr länge sen på Ikea) är pintad bara med kulorna med dessa färger .

    Fortsätt ha en trevlig 1 advent, skickar dig massa kramar.

    PS Hälsa dina fina barn ❤️❤️

  7. Åh så mysigt och stilfullt på samma gång. Den kombinationen kan vara svår att få till men du fixar det galant. Jag har också lite svårt för det röda, tycker det blir för lantligt (vilket är underbart på landet förstås), så blev jätteinspirerad nu av ditt tema. Glad första advent!

    1. Åh vad glad jag blir att kunna inspirera. Jag håller helt med. Jag kan älska det röda i rätt miljö men jag själv föredrar den ljusa julen.

      Hoppas du får en fin advent!
      Kram ✨🕯✨

Lämna ett svar