Om mig..kroppsform, kläder, färger och stil..

Hej och god morgon darlings! 😘

Jag får så otroligt mycket frågor om mina kläder och hur jag tänker när jag shoppar osv. Ska jag va helt ärlig så tänker jag nog inte direkt. Haha.. eller jag har nog ingen plan. (Tänker får vi ju hoppas att jag gör) Så nu med detta inlägg fick jag faktiskt kämpa lite för att komma fram till.. VAD jag går efter och inspireras av?

Jag älskar jordiga färger och lever nog mitt liv i det stora hela efter dessa..

Vitt, nude, beige, brunt, grått och svart. Både vad gäller när det kommer till min garderob och inredning. Det låter ju sjukt trist nu när jag skriver här haha.. men jag kan faktiskt glittra till ibland och slänga in både rött, gult, blått, leopard och blommigt.

Jag är väldigt försiktig med stora tryck och för mkt ”plock” och detaljer. Volanger kan kanske va ok om modellen i övrigt är lite tuffare. Vill dock gärna ha det ganska cleant och elegant. Men.. det viktigaste av allt och något jag insett nu faktiskt. Är att jag vill vara kvinnlig. Jag inspireras sååå av klassiskt kvinnliga kvinnor. Jag älskar att framhäva både ben, höfter och byst MEN det får aldrig, ALDRIG bli våpigt. Jag är TOKIG i klänningar med bälten. Helst omlott. Det måste på riktigt vara världens bästa plagg.

Volanger som ändå känns ok.

En bra grundregel jag själv går efter.

Visar du benen bör du inte visa en mega urringad byst.. Utan då måste det vara lite mer påklätt upptill. Har du urringat så bör det vara påklätt nedtill! Sen är det sommar, sol och fest.. såklart och då blir det tunnare kläder i allmänhet. Men det är en bra regel att ha med, lite i bakhuvudet.

Kort kjol. Klädd topp.

Jag blandar sällan mer än tre färger samtidigt och försöker även då att hålla mig i ungefär samma färgskala.

Mycket av klädval och olika modeller beror iaf för mig jättemycket på kroppsform. Jag har ganska breda höfter, smal midja och lite större byst. Så hur mycket jag än ÄLSKAR A- linje formade klänningar å tunikor så kan jag bara inte ha det. Bysten petar ut och klänningen hänger då rakt ner därifrån, sen är det bara att ta med ett gäng pinnar, en grill & sovsäck och campinglivet kan börja. Jag ser ut som ett 4-manna tält helt enkelt. Helt obegripligt fult. Å jag känner mig så obekväm å fel! Haha.. Det går bara inte. Jag tittar på alla andra i deras fina tunikor å önskar att jag oxå kunde. Men nä.. jag tar istället ett bälte om samma klänning, som drar åt och markerar midjan. Vips så känns allt rätt igen. Därför är min bältessamlig ohanterbar och nästan jobbig! 😂

Haha.. ja, här har jag tydligen inte tänkt då och vi har ett typiskt tält!

Här nedan kommer markerade midjor och ja! Visst ser det bättre ut? På mig iaf.

Jag älskar att bryta av outfiten lite så att den inte blir så förväntad. Tex korta shorts och skjorta med en vacker spets BH som sticker upp lite. Till det en lite högre sko men både heels och tex kilklack funkar bra.

Kortare hår men samma stil.

Tajta jeans och en fluffig stickad tröja. Höga stövlar eller pumps. Men jag älskar även samma jeans och tröja och ett par vita sneakers till beroende på vad man ska göra. Vida kostymbyxor och en fluffig kofta.

En cool MIDI kjol eller klänning med sneakers i avvikande färg och ett spetslinne eller t-shirt var en av mina absoluta sommar favvosar.

Höst och vinter då? Mockastövlar, jeans och skjorta. Eller.. Samma stövlar strumpbyxor och en snygg klänning. Nu bor vi ju här på Mallorca och då tillåts man ju att ha lite lättare kläder. I Sverige på vintern så åker dunjackan såklart på men trots det så måste man ju inte alltid välja en svart? Ellerhur! En solig gnistrande vinterdag är det så snyggt med vita pälsiga boots, vita tajta byxor och en vit fluffig jacka och till det en cremefärgad halsduk! Jag ÄLSKAR vitt på vintern. Men har självklart helsvarta dagar även jag. 🙂

Sen då trenchcoaten som jag har i varenda färg som finns tror jag. För våren, sommaren och vintern. Jag föredrar (såklart) den med bälte men har även den raka oxå.

Jaa.. Det var lite om detta enorma ämne som ligger så många av oss om hjärtat. Kläder!! Jag är sååå förälskad i mode och stil och att kunna visa en del av sig själv, humör och känslor genom just att välja vad man tar på sig. Jag handlar på en mängd olika ställen. Jag är inte någon märkes fantast utan köper det jag tycker är snyggt. Sen lägger jag gärna lite extra på plagg eller väskor & skor som är riktigt värda det. Några av mina absoluta favoritbutiker är..

Butiker: Massimo Dutti, ZARA, MANGO, RALPH LAUREN, OGRÄS, Gucci & LOUIS VUITTON

Nätbutiker: Nordstom, ASOS, River Island, VICI COLLECTION, Missguided och REVOLVE.

Hoppas att jag nu kunnat svara på några av era frågor. Men jag har säkert missat en miljard saker så ställ frågor så ska jag försöka svara så bra jag kan.

Var rädda om er!

Kramar 😘😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

22 reaktioner till “Om mig..kroppsform, kläder, färger och stil..

  1. Haha.. jaaa.. visst är det en bra sida.. TYVÄRR bara väldigt bökigt med tull och avgifter. Men Såå fina grejer.. 😍💕✨

 1. Hej. Underbara outfits! En fråga…. alla skjortklänningar- var hittar du dom? Den första vita är ju magisk!
  Anna

  1. God morgon Anna!

   Jag äääälskar skjortklänningar. Sååå bra plagg. Just denna vita och den gröna är från samma ställe och är köpta i St-Tropez. Tyvärr finns dom bara där. Jag har nämligen försökt köpa efter å det gick inte. Men det finns ofta lite här å var. Förra årets mode var ju väldigt tacksamt just för det. Men har man kikaren inställd på en sak så brukar det trilla ner liksom. Man tränar ögat. Haha..

   Kram och ha en fin dag! 💕🌸

 2. Så många snygga outfits!,var kommer den svarta volangkjolen i från?Ha en härlig höst kram

  1. Hej Cecilia! Åh tack! 🙏🏼 Den är en SÅN älskling! Funkar till ALLT!!! Den är köpt på REVOLVE. En nätbutik. En härlig söndag och höst till dig oxå! Kram 🌷🌸

 3. Älskar din stil! Har samma känsla med A-linje format men rak klänning kan jag inte ha då det lägger sig på höfterna.
  Du har på flera bilder skärp som ser ut som scarfs. Är det så? Väldigt snyggt 👍🏼

  1. Tack snälla du!

   Åh! Överallt där jag hittar. Det är en besatthet 😂 På ZARA har dom ofta fina med riktigt bra priser! 👍🏼🌸

 4. Du är jättefin. Jag vill dock veta vilken strl du har på sjalarna från LV? Jag köpte en 90*90 här om dagen men blir för klumpig att göra till ett skärp.
  Kram

  1. Tack snälla! Dom har dessa scarves som bara är ca 5cm breda. Dom ör till för att ha som bälte, hårband eller kanske linda runt handtaget på väskan. Jag har den vita och den bruna. Finns även i rosa! 😘💕

 5. Du har en jättefin stil Åsa, framförallt för att det är din unika stil. Du kopierar ingen annan. Allt för många (särskilt i Stockholm) tänker inte själva utan ser ut som kloner av varandra. Nu i höst t ex skulle alla ha rutiga byxor och kavajer. Jag har haft klassiska rutiga byxor i 10 år, men blir nu inte alls sugen på att bära något som alla andra har.

 6. Så himla bra beskrivet! Älskart💃🏻
  Din sista bild var kommer den stickade klänningen ifrån?💕

 7. Allt klär en skönhet söta Åsa. Du kan gå på Catwalken när du vill <3 Kramar till dig, Emilio och övriga familjen <3 <3 <3

 8. GRATTIS Emilio 😍
  Jag älskade allt! Du har ju kroppen för det…Jag klär mig ibland lite så, men jag har både mage, höfter och röv så egentligen så sitter det ju inte helrätt, MEN nu har jag den här kroppen (Tack farmor) och jag vill ha snygga kläder, så jag tror att jag fortsätter med att klä mig så 😄

  1. Millan! Jag är 100% säker att du är urläcker i dina kläder och outfits. Mycket av känslan och det vackra kommer inifrån. ⭐️ Jag har en MÄNGD elände på min kropp som jag gömmer å fixar med. Haha.. Jag tror ingen är 100% nöjd! Men med en skön inställning till livet och sig själv så går det mesta bra och din inställning är power! Heja dig (och din farmor)! Kramar 😘😘💕💕

   1. Tack snälla! Faktum är att det är precis så jag känner, jag är grym inuti och då ser man det på utsidan. Kurvigt är snyggt (Men viktväktar lite nu så kurvorna blir mer…..formbara)
    Kram 💕

 9. Så snyggt!! Klassiskt, men ändå tufft och kvinnligt!😍 Du lyckad jättebra, fast du inte tänker!😉😘

Lämna ett svar