The Ingrosso svit..

Hej och god middag darlings!

WOW!!! Tack käraste, bästa underbara ni för den otroliga responsen på min instagram efter jag lagt upp filmen ifrån vår ”lilla svit”. Ni är sååå snälla och fina! Tack, tack och TACK för alla fantastiska kommentarer och fina erbjudanden om jobb. Haha.. GÖLLIGA är ni!! Det är ju egentligen inte är ngn svit.. haha.. Men jag har faktiskt gjort allt i min makt för att det iaf ska kännas så. Min tanke med denna lägenhet har varit hotellkänsla rakt igenom. En oas för Emilio och mig att njuta i när vi är i Stockholm.

Jag har alltid varit en sucker för stuckatur. Jag tycker på riktigt att det är det vackraste som finns. Väggen får liksom liv och lämnar sitt platta tråkiga tillstånd. Tavlor är nästan onödiga. Stuckaturen talar för sig själv. Med denna lägenhet passade det därför så otroligt bra, att kräma på med mer sekelskiftes känsla, då det redan fanns golv och taklist, takhöjd och takrosetter. Därför är oxå alla lister valda efter byggår och stil som redan fanns. Jag bara förstärkte det vackra som redan levde i lägenheten .

Jag kontaktade D-COR och efter ett hembesök och val av vägglister så körde jag bara på. Listerna kom och jag trodde på riktigt att jag skulle få ett HJÄRNSLÄPP med alla delar som låg där. Att få ihop allt liksom. Plockepinn deluxe haha.. Men när man fattat grejen så gick det faktiskt riktigt bra! I valet så körde jag uteslutningsmetoden och testade fram och tillbaka tills jag var helt nöjd med kombinationerna.

Jag började med att mäta upp hela väggen där vägglisterna skulle sitta. Tänkte ut ett mönster å mätte, mätte å mätte igen! Med lite tid och trix så var hela rummet uppritat.. Sen satte jag upp mittenlisten som sitter rakt över hela rummet. Efter den gick jag sen uppåt och nedåt. Jag använde 3 olika stora vattenpass för det är bara så enkelt att vattenpasset är din bästa vän om du ska sätta stuckatur. DEN BÄSTA ⭐️

Jag satte den undre rutan och sen den övre. När allt var på plats så måttade jag ut vart krusidullerna som jag säger skulle sitta. Kolla så den sitter rakt å fint, markera och sen är det uber enkelt att med en vass kniv skära ur den biten där krusidullen ska sitta! Man får pilla lite och skära tills den sitter bra. På med lim och sen fog på dom glipor som blivit. Hepp! Svårare är det egentligen inte. Dock VÄLDIGT tidskrävande! Varje ruta har 4 lister och varje list ska gersågas på båda ändarna och det ska va EXAKT på micro millimetern annars blir det helt enkelt inte bra! När man är trött är det väldigt enkelt att tänka bakvänt och såga fel, mäta om såga, och greja. Det tar sin tid.

Sen var det dags för den megastora spegeln att få sin plats. Detta i sig var en pärs för den är 1.90 m hög och 2,55 m bred å väger bly! Två man bar in den och det var på håret att dom dels pallade och att den ens gick in i porten. Ömma händer efteråt men jäklar så duktiga dom var. Spegeln kommer ifrån SMIDESRUM. Som även just nu jobbar med en rumsavdelare i smide till oss, den ska installeras nästa vecka och blir pricken över i:et i detta rummet. Men mer om detta sen. Spegeln beställde jag efter måtten på soffan och allt är nu centrerat efter varandra. Å WOW så fint det blev! Dom satte en list för spegeln att vila på när den limmades och ytterligare två man kom för att hjälpa till att få upp den. När spegeln kom på plats så förändrades hela rummet. Det blev en helt annan karaktär och dessutom både lyxigare och STÖRRE. Med små medel ändå så klev rummet upp flera pinnhål i hotellfeelingen.

Mitt i all röra kom min kära svärmor och kikade in. Då jag jobbade fick hon sitta och titta på lite. Å visst passar hon bra in i rummet här! Haha.. Maria. Min kära goda Maria var såklart oxå med och vi tre gick och åt lite lunch innan jobbet skrek på mig igen.

Söta Melina har lagt upp en armbåge och hittat sin plats i all bråte.

Bästa, bästa Maria ❤️

Sen var det då dags för målning! Nu gjorde jag kanske lite bakvänt för jag ville bara gå på efter sen och måla listerna. Så allt målades redan två gånger av BYGG & RENOVERING I SPÅNGA som är en fantastiskt duktig firma med riktigt bra priser. Jag har nog aldrig sett så noggranna målare. Det gjorde det enkelt för mig att sen måla i där det behövdes.

Men hörni alltså.. visst blev det fiiiiint? Ifrån ett helt vanligt ”platt” rum till ett sovrum värdigt påven i Sixtinska kapellet! 😂 Minst ju! Haha..

Jag är verkligen så otroligt nöjd och det har varit så roligt att se rummet växa fram. När sängen och gaveln kom på plats och alla vackra saker så är det extra roligt att se det som innan bara funnits inne i mitt huvud. Leva upp och bli på riktigt!

När jag var urtrött och tömd på energi så kom min lilla skrutta Lina och drog ut mig på god lunch på Ms Humble & Mr Frank. Det var extremt behövligt och mysigt! Älskar att hänga med dig hönis. 😘❤️

Jag tjatar om denna sänggavel hela tiden och helt ärligt så är den ännu vackrare i verkligheten. Detta mullvadstyg är to die for och är oxå samma tyg som på puffarna som står k både vardagsrum och hall ifrån bästa JAKOBSDALS. Carlo på Wall of trend fick en beställning av mig och efter att ha ändrat mig 378 000 ggr så bestämde jag mig för att gaveln skulle se ut såhär med mönstret gjort med dekorspik. Carlo som äger Wall of trend fick ta fram hammaren och börja skapa helt enkelt! Å jag är verkligen sååå nöjd! Jag älskar den!!

En fin säng ska ju såklart ha fina sängkläder! Å speciellt i en ”svit” haha.. lena svala och lite krispiga lakan i ett fluffigt duntäcke. Finns det ngt bättre? Jag letade kvalitet och färg. Jag ville ha den här midnattsblå färgen dels för att få ett lite mer maskulint drag bland alla krusiduller. Samt att färgkontrasten blått och mullvad är MAGISK.. jag hittade allt det hos MILLE-NOTTI som har ljuvliga sängkläder. Jag har även köpt alla badlakan därifrån och är Sååå nöjd!! 😍

Japp.. och nu var det dags för en FÖRE bild:

Här kommer EFTER:

Överkast, puff och filt kommer ifrån bästa CLASSIC COLLECTION ⭐️

Dom underbara mattorna heter AVIERO- SAND och AVIERO- Mullvad och kommer ifrån MATT-TEMA ⭐️

Mitt sista mission i detta rummet nu är att få dit avdelaren mellan sovrum och vardagsrum. Hitta gardiner i sammet i väggfärgen som heter FÅRÖ ifrån Alcro. (Detta verkar vara helt omöjligt så om du kan tipsa mig så vore jag otroligt tacksam) Få hem soffan ifrån HEMDESIGNERS som är under tillverkning just nu. Samt få dit dom två handgjorda fåtöljerna som är beställda ifrån Wall of trend. Ja, å så lite småpill som det alltid blir. Ja.. å just, lampan över soffbordet som oxå är beställd! Men snart, snart är allt klart i detta rum! Hurraaa!!!

Undertiden när jag sågat list så har även BYGG& RENOVERING I SPÅNGA kaklat en hel jättevägg i köket. Vi valde den avlånga vita plattan som sitter överallt i våra La Perla restauranger samt även hemma på Mallorca. Där jag valt att sätta den i ett lite ovanligare (otroligt vackert) fiskbensmönster. Nu ska ett nytt litet kök in och allt ska fräschas till. Men det blir efter vi åker hem nästa gång. Orkar inte leva i byggdammet igen. Haha..

Nu är jag hemma på Mallorca igen och blev igår hämtad av min älskade man som förberett en så mysig middag åt oss. Pasta såklart!! Hemma var oxå min älskade gos Anton som gjort sig ordentligt illa i knäet och är gipsad ifrån låret och ner! Mammas plutt! Så trist! Stackare. ❤️

Nu fastnade jag i soffan. Är sådär tokigt trött igen och har dessutom åkt på en vagel i ögat. Känner mig ordentligt risig faktiskt! Haha.. Nu vila och bara vara. Kanske åker vi till stranden en sväng! Det är trots allt 28gr varmt här! ☀️

Puss å kram finisar! Ha en ljuvlig söndag! 😘😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

35 reaktioner till “The Ingrosso svit..

 1. Hej! Så otroligt fint hem du har skapat, sänggaveln var ju så magisk. Hur har du komit i kontakt med wall of trend, förstår ej hur man ska göra för att få kontakt med dem.

  1. Åh! Tusen tack Maria! Vad snäll du är! Om du skriver ett direkt meddelande till dom på instagram så svarar dom dig garanterat. Lycka till och hoppas du hittar ngn fin gavel att förgylla ditt hem med! Kram

 2. Herregud så såå såååå fint har du gjort 😱😍😍👌 vet du färg koden på väggarna?😃😍

 3. Hej Åsa, vart har du köpt konstväxterna ifrån? Tycker du lyckas hitta så himla fina som ser naturtrogna ut! Förövrigt så är din inredning helt perfekt. Du får verkligen till en hotellyxig men samtidigt hemtrevlig känsla som är helt on point!

  1. Hej Camilla! Jag har två olika! Den största är helt ny ifrån IKEA. Dom har bara en så du kan inte ta fel. Minns tyvärr inte stort men tror fasen den är 90 lång. Den andra är ifrån ZARA och deras längsta. Jag bäddar med båda framför varandra. 👍🏼

 4. Åh så underbart Åsa, 👌håller med dig älskar verkligen stuckatur. Har själv bokat en snickare som ska fixa hemma likande stil. Men lite feg att göra själv. Men, du har gett mig hopp. Jag kanske ska våga ändå 😉.

 5. Fantastiskt smakfullt och underbar känsla. Fäster du sänggavel på sängen eller sätter bara bakom? Var är sängen inköpt? Är det kontinentalsäng?

  1. Hej Sabina! Sängen är en kontinental ifrån IKEA. Med en memory bäddmadrass som är magisk. Gaveln är tillverkad då att den kan stå på golvet bakom sängen men går oxå att fästas i sängen om man vill(alt i väggen). Tack för fina ord! Kul att du vill läsa! 🙏🏼☺️🌸

 6. Ja du Åsa du har den där känslan för just DET men det tror jag du vet 😉 du har skapat ett underbart hem i staden till er mkt smakfullt!!! eloge för dig kramis

 7. Kan inte för mitt liv förstå hur du fått ihop allt på så kort tid😅 Magiskt fint blev det, en riktig lyxsvit👌

 8. Åsa vilken magi du skapat i den fina lilla lägenheten på så kort tid. Sååå smakfullt, alltid roligt att läsa dina härliga inlägg.
  Må bäst och vila lite nu när du är hemma på Mallorca igen. Vi åker ner om ett par veckor och då ska vi igen besöka någon av era ”Pärlor”💖💫💖
  Kram Amelie

  1. Hej Amelie! Haha.. jaaa.. lite vila emellanåt behövs allt! Nu är vi i solen å njuter igen! Tack söta du för fina ord! Kram och hjärtligt välkommen till vårt pasta mecka! 😘💕🍝

 9. Helt underbart vackert!!!!! Jag brukar också leva efter novisen ”själv är bäste dräng”……..men det här hade jag aldrig fixat själv. Sträck på dig och klappa dig själv på axeln <3

  1. Åh! Tack söta du! Jag sträcker på mig! ☺️ Ha en fin helg! 💕😘☀️

 10. du har helt magisk smak, älskar allt!
  Själv har jag ett dilemma, flyttade till världen finaste lgh med över 3m i tak öppen spis i vardagsrummet och 9 stora fönster. Men har helt tappar inspirationen och lever fortfarande med kartonger (flyttade i mars) Har du några tips??

 11. Så fantastiskt snyggt, varmt & personligt – man ser i stilen, valen av färg, material etc vem du/ni är. ❤ Bland det finaste jag sett 😍!! /kram Risgryn (mekedahl)

 12. Grymt jobbat såååå snyggt, älskar din inredningsstil. Är du utbildad i inredning och snickeri eller självlärd?

  1. Åh vad kul! Tack snälla! 🙏🏼💕

   Jag är utbildad ”textilare” men inte inom inredning och snickeri. Men med lång erfarenhet så har det blivit någon form av utbildning ändå. Typ TRIAL AND ERROR utbildningen. Haha.. 😘😘

Lämna ett svar