Site icon ÅSA INGROSSO

The Ingrosso svit..

Hej och god middag darlings!

WOW!!! Tack käraste, bästa underbara ni för den otroliga responsen på min instagram efter jag lagt upp filmen ifrån vår ”lilla svit”. Ni är sååå snälla och fina! Tack, tack och TACK för alla fantastiska kommentarer och fina erbjudanden om jobb. Haha.. GÖLLIGA är ni!! Det är ju egentligen inte är ngn svit.. haha.. Men jag har faktiskt gjort allt i min makt för att det iaf ska kännas så. Min tanke med denna lägenhet har varit hotellkänsla rakt igenom. En oas för Emilio och mig att njuta i när vi är i Stockholm.

Jag har alltid varit en sucker för stuckatur. Jag tycker på riktigt att det är det vackraste som finns. Väggen får liksom liv och lämnar sitt platta tråkiga tillstånd. Tavlor är nästan onödiga. Stuckaturen talar för sig själv. Med denna lägenhet passade det därför så otroligt bra, att kräma på med mer sekelskiftes känsla, då det redan fanns golv och taklist, takhöjd och takrosetter. Därför är oxå alla lister valda efter byggår och stil som redan fanns. Jag bara förstärkte det vackra som redan levde i lägenheten .

Jag kontaktade D-COR och efter ett hembesök och val av vägglister så körde jag bara på. Listerna kom och jag trodde på riktigt att jag skulle få ett HJÄRNSLÄPP med alla delar som låg där. Att få ihop allt liksom. Plockepinn deluxe haha.. Men när man fattat grejen så gick det faktiskt riktigt bra! I valet så körde jag uteslutningsmetoden och testade fram och tillbaka tills jag var helt nöjd med kombinationerna.

Jag började med att mäta upp hela väggen där vägglisterna skulle sitta. Tänkte ut ett mönster å mätte, mätte å mätte igen! Med lite tid och trix så var hela rummet uppritat.. Sen satte jag upp mittenlisten som sitter rakt över hela rummet. Efter den gick jag sen uppåt och nedåt. Jag använde 3 olika stora vattenpass för det är bara så enkelt att vattenpasset är din bästa vän om du ska sätta stuckatur. DEN BÄSTA ⭐️

Jag satte den undre rutan och sen den övre. När allt var på plats så måttade jag ut vart krusidullerna som jag säger skulle sitta. Kolla så den sitter rakt å fint, markera och sen är det uber enkelt att med en vass kniv skära ur den biten där krusidullen ska sitta! Man får pilla lite och skära tills den sitter bra. På med lim och sen fog på dom glipor som blivit. Hepp! Svårare är det egentligen inte. Dock VÄLDIGT tidskrävande! Varje ruta har 4 lister och varje list ska gersågas på båda ändarna och det ska va EXAKT på micro millimetern annars blir det helt enkelt inte bra! När man är trött är det väldigt enkelt att tänka bakvänt och såga fel, mäta om såga, och greja. Det tar sin tid.

Sen var det dags för den megastora spegeln att få sin plats. Detta i sig var en pärs för den är 1.90 m hög och 2,55 m bred å väger bly! Två man bar in den och det var på håret att dom dels pallade och att den ens gick in i porten. Ömma händer efteråt men jäklar så duktiga dom var. Spegeln kommer ifrån SMIDESRUM. Som även just nu jobbar med en rumsavdelare i smide till oss, den ska installeras nästa vecka och blir pricken över i:et i detta rummet. Men mer om detta sen. Spegeln beställde jag efter måtten på soffan och allt är nu centrerat efter varandra. Å WOW så fint det blev! Dom satte en list för spegeln att vila på när den limmades och ytterligare två man kom för att hjälpa till att få upp den. När spegeln kom på plats så förändrades hela rummet. Det blev en helt annan karaktär och dessutom både lyxigare och STÖRRE. Med små medel ändå så klev rummet upp flera pinnhål i hotellfeelingen.

Mitt i all röra kom min kära svärmor och kikade in. Då jag jobbade fick hon sitta och titta på lite. Å visst passar hon bra in i rummet här! Haha.. Maria. Min kära goda Maria var såklart oxå med och vi tre gick och åt lite lunch innan jobbet skrek på mig igen.

Söta Melina har lagt upp en armbåge och hittat sin plats i all bråte.

Bästa, bästa Maria ❤️

Sen var det då dags för målning! Nu gjorde jag kanske lite bakvänt för jag ville bara gå på efter sen och måla listerna. Så allt målades redan två gånger av BYGG & RENOVERING I SPÅNGA som är en fantastiskt duktig firma med riktigt bra priser. Jag har nog aldrig sett så noggranna målare. Det gjorde det enkelt för mig att sen måla i där det behövdes.

Men hörni alltså.. visst blev det fiiiiint? Ifrån ett helt vanligt ”platt” rum till ett sovrum värdigt påven i Sixtinska kapellet! 😂 Minst ju! Haha..

Jag är verkligen så otroligt nöjd och det har varit så roligt att se rummet växa fram. När sängen och gaveln kom på plats och alla vackra saker så är det extra roligt att se det som innan bara funnits inne i mitt huvud. Leva upp och bli på riktigt!

När jag var urtrött och tömd på energi så kom min lilla skrutta Lina och drog ut mig på god lunch på Ms Humble & Mr Frank. Det var extremt behövligt och mysigt! Älskar att hänga med dig hönis. 😘❤️

Jag tjatar om denna sänggavel hela tiden och helt ärligt så är den ännu vackrare i verkligheten. Detta mullvadstyg är to die for och är oxå samma tyg som på puffarna som står k både vardagsrum och hall ifrån bästa JAKOBSDALS. Carlo på Wall of trend fick en beställning av mig och efter att ha ändrat mig 378 000 ggr så bestämde jag mig för att gaveln skulle se ut såhär med mönstret gjort med dekorspik. Carlo som äger Wall of trend fick ta fram hammaren och börja skapa helt enkelt! Å jag är verkligen sååå nöjd! Jag älskar den!!

En fin säng ska ju såklart ha fina sängkläder! Å speciellt i en ”svit” haha.. lena svala och lite krispiga lakan i ett fluffigt duntäcke. Finns det ngt bättre? Jag letade kvalitet och färg. Jag ville ha den här midnattsblå färgen dels för att få ett lite mer maskulint drag bland alla krusiduller. Samt att färgkontrasten blått och mullvad är MAGISK.. jag hittade allt det hos MILLE-NOTTI som har ljuvliga sängkläder. Jag har även köpt alla badlakan därifrån och är Sååå nöjd!! 😍

Japp.. och nu var det dags för en FÖRE bild:

Här kommer EFTER:

Överkast, puff och filt kommer ifrån bästa CLASSIC COLLECTION ⭐️

Dom underbara mattorna heter AVIERO- SAND och AVIERO- Mullvad och kommer ifrån MATT-TEMA ⭐️

Mitt sista mission i detta rummet nu är att få dit avdelaren mellan sovrum och vardagsrum. Hitta gardiner i sammet i väggfärgen som heter FÅRÖ ifrån Alcro. (Detta verkar vara helt omöjligt så om du kan tipsa mig så vore jag otroligt tacksam) Få hem soffan ifrån HEMDESIGNERS som är under tillverkning just nu. Samt få dit dom två handgjorda fåtöljerna som är beställda ifrån Wall of trend. Ja, å så lite småpill som det alltid blir. Ja.. å just, lampan över soffbordet som oxå är beställd! Men snart, snart är allt klart i detta rum! Hurraaa!!!

Undertiden när jag sågat list så har även BYGG& RENOVERING I SPÅNGA kaklat en hel jättevägg i köket. Vi valde den avlånga vita plattan som sitter överallt i våra La Perla restauranger samt även hemma på Mallorca. Där jag valt att sätta den i ett lite ovanligare (otroligt vackert) fiskbensmönster. Nu ska ett nytt litet kök in och allt ska fräschas till. Men det blir efter vi åker hem nästa gång. Orkar inte leva i byggdammet igen. Haha..

Nu är jag hemma på Mallorca igen och blev igår hämtad av min älskade man som förberett en så mysig middag åt oss. Pasta såklart!! Hemma var oxå min älskade gos Anton som gjort sig ordentligt illa i knäet och är gipsad ifrån låret och ner! Mammas plutt! Så trist! Stackare. ❤️

Nu fastnade jag i soffan. Är sådär tokigt trött igen och har dessutom åkt på en vagel i ögat. Känner mig ordentligt risig faktiskt! Haha.. Nu vila och bara vara. Kanske åker vi till stranden en sväng! Det är trots allt 28gr varmt här! ☀️

Puss å kram finisar! Ha en ljuvlig söndag! 😘😘

Exit mobile version