Boat House

Oj vilka dagar det varit här.. befriande men oxå omtumlande. Jag var inte riktigt beredd på det som kom efter mitt blogginlägg om övergreppet, inte heller på att jag ens skulle skriva ner detta som hänt. Som jag skrev igår så kom det bara. Som en tsunami ifrån själen sköljde det över mig. Så fint ni tog emot mig! Tack igen! Jag är så överväldigad av alla fina ord. ❤️

Jag tänkte ni skulle få lite mer inblick i min inredningsstil, jag vet och känner verkligen ert intresse för hemmet. Det äääär ju så jäkla kul! Ellerhur? 😍

En kund bad mig inreda deras nyinköpta och renoverade lägenhet i Cala Major här på Mallorca för ett år sen. Jag fick fria händer och eftersom lägenheten ligger här på ön och dessutom väldigt nära beachen så var ”Boat House” stilen given.

Lin, naturmaterial och dova färger. Svart, grått, beige och vitt är mina favoritkulörer.

Här har jag även tillsatt några blå detaljer för att förstärka känslan av hav och vatten. Jag använder nästan alltid en lite bricka under mina stilleben. Dels för att bryta av känslan av den (i det här fallet) långa fönsterbrädan. Dels för att få in en ny färg som här, den blå.

En liten spegel mot väggen bakom lampan på nattduksbordet är något jag nästan till 100% använder. Det är verkligen jag.. ☺️ Det ger ett djup men oxå en lite lyxigare och mer ombonad känsla.

Tänket i ”Beach House” är alltid båtar, hav och sand. Brickan på bordet kommer igen.

Jag älskar tavelväggar och lämnar nästan alltid någon sån någonstans efter mig i mina inredningsprojekt. Här googlade jag högupplösta gratisbilder på nätet och valde dom finaste jag hittade. Sen mailade jag dom till ett tryckeri och hämtade upp dom några dagar senare. Ramarna köpte jag på några olika ställen men i samma färg för att inte alla skulle bli lika.

Naturmaterial, korgar och randiga mönster ger den rätta känslan.

Kromdetaljer passarperfekt här.

Dom vita små pallborden ifrån IKEA är utmärkta som små avlastningsbord

Soffan var redan inköpt av kunden när jag kom in och därför fick faktiskt den föra resten av inredningen framåt. Beiga toner är så otroligt lyckosamt och går nästan att kombinera med vad man vill. Är man lite osäker på färgen på soffan så är beige ett UTMÄRKT val.

I hallen valde jag vitmålade möbler i enkel stil. Korgar och kromad lampa. En svart rund spegel i metall passade bra in. Jag köpte en liten tavla med havsmotiv som jag kunde täcka det fula elskåpet med. Så det sitter där under och eftersom man så sällan är där och river är det ju ok att ”gömma” det.

Ber om ursäkt för dammsugaren.. Haha..

Men samma sak här.. vita möbler och korgar. Skåpen i köket är ganska få så denna skänk är tänkt att kunna förvara underlägg, servetter, tallrikar och extra glas.

Hatten på kroken är faktiskt enbart inköpt för dekoration.

Balkongen är liten så jag köpte ett bord med klaff för att kunna göra platsen redo för 4. Två klaffstolar står på sidan om och går lätt att fälla ut.

Det är kanske inte ofta man hänger en spegel på balkongen. Men jag dog för denna stora spegel och den passade perfekt i stilen. Dessutom gör spegeln att balkongen ser större ut.

Enbart gröna växter i min inredning (om det inte handlar om snittblommor)

En smart lösning

Jag borde tagit en bild EFTER det här hörnet var klart. Men det gjorde jag inte så denna får duga. Längs med väggen där kom sedan en lång bänk med dynor på. Den lilla ”soffan” där är en inbyggd AC och jag valde att använda den att sitta på istället för att samla damm. Så med tjocka dynor och kuddar blev det en perfekt plats att sitta och läsa vid under lata dagar. 👍🏼

Sådär.. en liten inblick i denna lägenhet. Som nu faktiskt är till salu! (Om någon är intresserad hör av er till mig.) Jag hoppas att det kanske gav någon liten inspiration.

Nu ska vi sätta igång dagen här. IGEN är här mulet och lite grått! Vad har hänt med ditt väder Mallorca?? Haha.. nåja! Det är varmt och skönt ändå.

Ha en fantastisk lördag. Kramar ifrån mig 😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

6 reaktioner till “Boat House

  1. Hej Susanne!

   Jag googlade gratisbilder med högupplösning på nätet. Jag lät sedan ett tryckeri printa dom! Plättlätt! 👍🏼 lycka till! Kram 🏄‍♀️

 1. Du har superfin känsla för färg och form!😍 Vad är hyllan köpt som sitter på väggen mitt emot vardagsrumsbordet? Och sedan en tanke om ditt enormt personliga inlägg här om dagen – modigt, starkt och väldigt, väldigt känslomässigt. ❤️ Kram🤗

  1. Hej Susanne!

   Tack snälla du! Hyllan är ifrån Ikea faktiskt. Men jag har spacklat igen hålet uppepå och sen målat över. Den är toppenfin!

   Å tack igen. Vad fint av dig! 🙏🏼❤️

 2. Jag älskar din inredningsstil, i synnerhet den som ni själva har hemma. Det är jag till 100%. Du är verkligen duktig på det o en stor inspirationskälla. Så kul att du börjat blogga. Har följt er på insta ett tag men en blogg blir ju lite ”fylligare” i innehållet såklart. Blev ju som alla andra gripen av ditt inlägg tidigare i veckan. Gör ont i hjärtat att vuxna människor kan göra så mot barn. Har du någon kontakt med dina föräldrar idag?
  Stor kram till dig och skönt att du ändå lyckats skapa dig ett fint liv med din familj.
  Nästa vecka kommer jag o min man till Palma, vi har bokat in en kväll på laPerla. Efter att ha sett era bilder på maten därifrån så är det ju ett måste!!! Vi hoppas på lite bättre väder då.

  1. Hej Lotta!

   Tack så hemskt mycket! Hoppas bilderna kan ge lite inspo! ☺️

   Ja, det blev väldigt känslosamt, vilket inte alls var tänkt ifrån början. Jag trodde jag var ”klar” men uppenbarligen inte. Det ville bara ut.

   Nej vi har ingen kontakt idag. Det går inte tyvärr. För mycket svek, löften om bättring, konstiga val och tårar gör att det är omöjligt. 😞 Jag har valt mig den här gången. (Se dagens blogg)

   Jaaa.. vad roligt! Klart ni ska komma och äta! Ni är sååå varmt välkomna! Ja! Då ÄR det bättre väder! Det är beställt! ☀️🌴😄

   Stor kram

Lämna ett svar