Site icon ÅSA INGROSSO

Hotel Du Cap-Eden-Rock

God morgon ifrån Juan Les Pins.

Det är dags att avsluta vår resa, som varit så otroligt viktig på en massa olika vis. Emilio kämpar en hel del med att få ordning på sitt höga blodtryck, komma in i någon harmoni i livet han inte tidigare haft. Istället för att laga sig själv har han jobbat, stängt av, byggt upp murar för att orka. Han har gått igenom helt galna grejer. Ett liv för 10 personer. Självklart ger det skador i både hjärna och inte minst själ. Stresstoppar och ibland besvärlig ångest. Så vi jobbar, och jobbar med detta. Jag som själv har ett ganska sorgligt och som jag säger ibland ”liv i krig” bakom mig (det har iaf känts så) brottas med barndom och tuffa grejer som gör ont. Vi har båda behövt denna resa så förtvivlat mycket. För att se oss själva men även varandra. Å jäklar vad bra det gått. Insikt efter insikt trillar ner som små mynt i hjärnan.

Men det är dags att åka hem nu. Till 3 små grisar som vi längtar ihjäl oss efter.. (tack käraste Sara för bästa vovvevakten) 💕 Plus att vi har vår högsäsong i full blom. Livet på Mallorca kallar.

Klänningen kommer ifrån en hel butik med ljuvliga skapelser här i Juan Les Pins där jag fyndade 3 nya favoriter.

Bilden är lånad ”The international Traveler”

Jag har pratat länge om Hotel Du Cap-Eden-Roc och jag ville verkligen visa Emilio detta. Vi ville såklart få uppleva det bästa som Frankrike har att erbjuda vår sista kväll. För det är det. Detta hotell vann just nomineringen för Europas bästa och anses vara nummer 1 av världens 100 bästa hotell. Restaurangen gjorde oss inte heller besvikna. Bara några få minuter ifrån Juan Les Pins ligger detta magnifika ställe som bara måste upplevas.

Utsikten är bedövande vacker

I kvinnornas meny finns inga priser haha.. Vi valde deras avsmakningsmeny.

Champagne till fördrink såklart..

Sen började här en matresa som exploderade i både munnen och själ vid bara synen av allt detta vackra. Det är faktiskt så magiskt att det knappt går att ta in och mina bilder gör garanterat inte maten rättvisa. Men iaf.. here We go!

Först kom denna vackra brödställning in med Focaccia, Oliv tapanade och brödpinnar. Vi fick även välja bröd ifrån en korg med dom ljuvligaste skapelser och former. Smöret var handgjort och kom i citron och sjögrässmak! 👌🏼

Fröbaguette och parmesanknyte

Efter det kom det in ett silverträd med små crustinis som var så goda att jag kunde ätit mig mätt på dom bara..haha..

En liten laxkompott med sparrispuretäcke. SJUKT gott!!

Nöja och glada och så tacksamma för denna resa.

En smörfräst blomkål med parmesanknäcke och senapsvinigrett. Å detta var oxå såklart sjukt gott!! (Börjar redan bli mätt dock)

Vi serverades hummer och den kom i 2 varianter. En friterad och en färsk med något grönt skum under där.. Lovely!!!

En dinner selfie..

Sen kom den lenaste, och godaste kyckling in jag någonsin smakat tror jag. Med kantareller och en god sås. Sagolikt gott. Å jag börjar nu på riktigt bli ordentligt mätt.. haha.. men allt är Såå gott och vi njuter så. Vår kypare som är italienare berättade en massa roliga grejer om hotellet och deras gäster. Bredvid oss satt en mycket förmögen man som spenderat 1,5 månad i sviten tillsammans med sin fru för det överkomliga priset av 6 miljoner SEK. Känns ju rimligt va? 😳

Vår avsmakningsmeny börjar gå mot sitt slut men först ostar såklart. Vi är ju i ostens hemland så vi letar väl upp något hål i magen att proppa ner detta oxå!

Kvällen lunkar på och vi satt faktiskt där i 3 timmar innan desserten kom in som tillagats av världens (nyvunna) duktigaste konditor. En liten rabarberdröm med sorbetägg. Ja!!! Det var tokigt gott men jag var vid det här laget så mätt att jag knappt kunde tänka. Jag smakade lite men det gick bara inte.. ändå kom det efter det in små kakor och godis till kaffet.. my god!!

En sån otroligt fin sista kväll vi haft och som vi njutit. Av varandra och av magisk (sa säkert ordet magiskt 40 ggr igår..haha..) mat och miljö. Vi åkte sen hem till hotellet och jag tog ett bad. Å nu kunde jag slutat skriva och inte berättat och jag sen låg HELA natten med jordens illamående över en mättnadskänsla som aldrig gav sig.. Riktigt jobbigt faktiskt!! Haha.. herregud! Jag är fortfarande mätt nu! Ingen frukost för mig idag.. 😂

Vi ska plocka ihop här, checka ut och lägga oss några timmar i solen. Sen passerar vi St Tropez på vägen till Toulon där vi ska hämta upp lite härliga franska viner. Färjan går kl 20 ikväll och i morgon bitti kl 06.30 är vi åter på Mallorca.

Vi ses!

Kramar (från en mätt med lycklig tjej)😘😘

Exit mobile version