Site icon ÅSA INGROSSO

My kitchen

Inredning är helt klart något som intresserar oss svenskar och faktum är att vi är otroligt duktiga på det. Efter att ha levt här på Mallorca nu i 4,5 år så har jag ännu mer insett HUR duktiga vi är och hur stort detta engagemang för vårt hem är. Mallorkinerna har inte alls samma intresse och faktiskt, heller inte samma kunskap.

När vi flyttade till det VI just nu kallar vårt hem så krävdes det en ordentlig renovering. Med den tidigare ägarens lite märkliga val av design och material så var det bara ett måste och köket var det första vi började med.

Några av bilderna kommer ifrån mäklaren så jag ber om ursäkt för usel kvalitet. Men det ger kanske en liten bild av hur det såg ut. Materialet var någon konstig brun/svart hårdplast och det var en lösning där ena sidan skulle agera barbänk men var alldeles för kort skiva för att ens kunna sitta vid. Ovanför hade dom satt en klack ifrån taket där spotarna satt. Det gjorde hela köket väldigt mörkt och instängt. Inget vi ville ha. Så vi slet ut allt och började helt enkelt om från början.

Vi ville istället ha ett ljust kök och en megastor köksö.

Kakel och bänkarna är här på plats, skyddsplasten är kvar och vi väntar på vår toppskiva i Carrara marmor.

Taket målas och vårt köksbord som vi själva ritat och låtit tillverka står och bara väntar på att få komma fram.

Voilà..

Bänken är nu dubbelt så bred och vi lät den fortsätta längs hela vägen mot väggen där vi även stoppade in både vitrinskåp och vinkylare.

Mängder av lådor, vitrinskåp och en stor köksö, precis som vi önskade.

Älskar vår stora matplats där alla får plats.

Bordet är egendesignat och en smed på ön tillverkade underredet efter min skiss. Skivan kommer ifrån brädgården och är den största vi hittade här. 2.50 lång och 1.15 bred. Den är dubbel och är sedan fanerad längs kanten. Skivan har jag sedan laserat svart i 5-6 lager och sedan vaxat lika många gånger och sedan även polerat. Jag underhåller med olivolja som jag bara häller på och torkar in med papper.

Jag har fått en miljon frågor om stolarna och jag är sååå ledsen, men stället vi köpte dom på finns inte kvar, och jag har varken märke eller något att se vart dom går att få tag på. Tyvärr!!

Hallen och matplatsen

Jag har ett tänk när jag inreder och utöver att jag som jag nämnt tidigare är väldigt grå, beige och vit i min stil så använder jag oxå mycket svart. Jag skapar små grupper av stilleben med sakerna jag älskar allra mest. Jag har ingen speciell affär jag går till utan shoppar lite överallt. Det jag ser det köper jag och det är inte alltid den har en given plats direkt. (Mer om inredning och tänk i kommande inlägg)

Nu ska jag avsluta för jag ska precis nu på ett möte med en kund där jag ska renovera och inreda deras megahus. Mycket jobb men SJUKT kul. 😊

Ha en toppenkväll! Kram 😘

Exit mobile version