Magaluf is changing..

En av dom finaste stränderna på Mallorca ligger i den mytomspunna byn Magaluf. Med vajande palmer och turkost vatten ligger idyllen om Mallorca. Men i ”Maggan” fylls istället den lilla byn av skräniga britter och alldeles för berusade svenskar. Våldtäkter, rån och fylla har tyvärr satt en stämpel på Magaluf som ”trashigt”.

Men så hände något för ca 2 år sen, politikerna tröttnade och erbjöd alla hotell chansen att höja en stjärna och samtidigt få 30% av renoveringen betalad av staten. Det blev olagligt att dricka på gatorna efter kl 24. Den ordentligt korrupta polisen granskades och barer och nattklubbar blev lämnade ifred.

Ocean Beach Club är ett av ställena som gjort en helrenovering (av mig faktiskt haha..) för att passa in i det nya fräschare CALVIA BEACH (tidigare Magaluf)

Det renoveras och fixas och luften andas om en ”ny tid”. Ja, det lär ta just tid innan Magaluf, är helt rumsrent men det är iaf på gång. Faktum är att namnet Magaluf tillhör en svunnen tid. Det heter numera CALVIA BEACH och namnbytet är såklart bara en av alla åtgärder staten gjort för att städa undan. Det byggs och renoveras hej vilt. Nya fina hotell och restauranger ploppar upp som svampar och dom är sååå fina! ⭐️

Känner du till Mallorca så har du kanske hört talas om den stora Beach Cluben Gran Folies i Andratx!? Dom har nu öppnat en mindre lillasyster Beach Club på Calvia Beach. FOLIES BEACH CLUB. Vi råkade bara gå förbi och eftersom det var så otroligt fint passade vi på att äta lunch här.

Vi beställde in flera förrätter, någon hamburgare och sallad. Och jag tänker inte vara oförskämd här, för smaken är verkligen som baken. Men vi gick ganska snart efter att vi smakat oss igenom och lämnat det mesta på tallriken. Det gjorde mig så förtvivlat ledsen för det här stället har verkligen potential. Jag hoppas så innerligt att kocken tar sig själv i örat och rättar till knasigheterna i menyn och köket.

MEN.. ha det i bakhuvudet men låt inte min åsikt påverka dig..kom hit iaf. Jag hoppas att det var barnsjukdomar och att det löser sig längs vägen. Om inte annat så njut av en god drink eller kom och sola och bada i poolen.

Stället är fantastiskt vackert med en tillhörande Beach Club precis bredvid restaurangen. (Som för tillfället är helt gratis)

Här iklädd denna FANTASTISKA ”Hannalicious klänning ifrån NA-KD tyvärr tror jag inte denna gröna färgen finns kvar men otroligt nog i vackert blått och på REA!!

Hugs n kisses! 😘

Publicerat av

Mamma till restaurangerna La Perla, inredare och designer på soliga Mallorca.

2 reaktioner till “Magaluf is changing..

  1. Blir så lycklig! Vi bor i Torrenova och vi märker skillnad på 3 år redan! Det är en pärla och stranden är superfin! Testa zero boathouse mot nikki beach! Älskar mallorca❣️

    1. Ja! Visst är det härligt! Det kommer med lite tid att bli fantastiskt bra! Ja! Vilket paradis här är! 🙌🏼❤️🏖

Lämna ett svar